Тази седмица имаше поредица от случаи на насилие, упражнявано от

...
Тази седмица имаше поредица от случаи на насилие, упражнявано от
Коментари Харесай

3900 деца са извършили престъпление през 2017 г.

Тази седмица имаше поредност от случаи на принуждение, упражнявано от и върху деца. Колко са децата в България, направили закононарушения? 3900 деца са прекрачили закона и са направили закононарушение през 2017 година, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Най-много от прегрешенията им - oказва се 2/3 от тях са обири – над 2300. На второ място е разпространяването на дрога.

Всяко трето дете, прекрачило закона, още веднъж прави нещо неправилно. Най-вече това са телефонни измами, джебчийски обири и противообществени прояви.

През последната седмица станахме очевидци следващите тежки детски закононарушения - на ликвидиране от деца, обир и побой от деца към пенсионери, опити за телефонни измами от деца.

„ Преди години, когато аз започнах да вървя като доброволец, в един дом имаше по 70-80 деца в един дом. Общо взето там беше въпрос на оцеляване – да се спасиш, да оцелееш измежду многото. Идеята на Фондация „ Вратичка за всеки” е да оказваме помощ на децата, когато към момента са в институциите, да станем толкоз близки с тях, че те в действителност да могат да ни имат доверие. Хубавото е, че през последните няколко години има доста доброволци, които оказват помощ на децата по най-различен начин”, споделя пред НТ Ася Русанова от Фондация „ Вратичка за всеки”, която оказва помощ на децата от домовете да се социализират в обществото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР