Тази седмица Германия, както и светът бяха разтърсени от новината,

...
Тази седмица Германия, както и светът бяха разтърсени от новината,
Коментари Харесай

Хора, изтрещели от COVID мерките, стоят зад опита за преврат в Германия


Тази седмица Германия, както и светът бяха разтърсени от новината, че в страна е готвен прелом, имащ за цел да сътвори страна по сходство на Германския райх от 1871 година Зад този прелом стоят хора от придвижването „ Гражданите на Райха “. Кои са те, какъв брой рискови са били проектите им и какво значи случилото се в Германия за цяла Европа?

Новината за огромната полицейска акция пристигна в доста ранен час и сюжетът звучеше нереално, тъй като в страна като Германия да се извърши държавен прелом би било шокиращо. Но от детайлностите стана ясно, че проектът е бил напълно съответен, както и че част от актьорите в него по никакъв начин не са инцидентни - от елементарни последователи на тайните теории до лекари, бизнесмени, водач, началник готвач, оперен артист, някогашни военни от Бундесвера, деен първокласен боец и някогашна депутатка от извънредно дясната партия „ Алтернатива за Германия “.

Именно съставът на групата я прави рискова за обществото, само че дано първо разкажем за проектите им.

Денят „ X “ е трябвало да се случи при започване на септември. Планът е бил да бъде щурмувана постройката на Райхстага, като за задачата е имало съответни стъпки. Отряд от командоси, състоящ се от някогашните бойци, е трябвало да нахлуе в постройката и да води депутатите от Бундестага с белезници. След това по радиото е трябвало да бъде излъчена кодова дума, с цел да се задействат офанзиви по сериозната електроснабдителна мрежа.

Според проверяващите заговорниците са се снабдили със сателитни телефони на стойност от 20 000 евро за връзка, които е трябвало да работят, когато клетъчната мрежа в страната се срине. Плановете са били да се сътвори обстановка сходна на революция, след което членове на групата да поемат властта. Щурмуването на Бундестага е трябвало да се случи по образеца на щурмуването на Капитолия в Съединени американски щати.

Всичко е било добре изчислено, тъй като някогашните бойци от Бундесвера са имали нужното особено образование, разполагали са и с оръжия, а някогашната депутатка от „ Алтернатива за Германия “ и настоящ арбитър в Берлин е имала достъп до постройката, подобен съгласно вътрешния устав имат всички някогашни депутати.

Твърди се, че хипотетичната мрежа е възнамерявала да сътвори ново държавно управление към принц Хайнрих XIII и военно крило.

Няколко думи за принца, тъй като се оказа, че неговата фамилия с 800-годишна история е обвързвана и с нашата страна. Принцът, считан за главен уредник, има далечна роднинска връзка с българската кралица Елеонора, втора брачна половинка на цар Фердинад Български.

Първата братовчедка на кралица Елеонора – София Рената, е баба на прочулият се Хайнрих Ройс. Семейството се дистанцира от него, а негов родственик споделя, че преди 30 години той е бил „ съвременен, крепко стъпил в съвремието бизнесмен “. С годините обаче възгледите му са се трансформирали. Той стартира да има вяра, че Германия не е суверенна страна и към момента се управлява от съдружници.

Осуетеният прелом дава обезпокоителен сигнал освен за Германия, само че и за Европа. Времената на рецесии са като беритба за извънредно десните. Това са времена, когато по-лесно притеглят хората към вярванията си, поради елементарния и явен език, които характеризира извънредно десните идеологии.

Смята се, че в Германия групата е имала към 21 000 симпатизанти, като някои от тях са били елементарни протестиращи против Коронавирус ограниченията. Именно по време на пандемията, съгласно анализатори, доста хора са се почувствали отблъснати от демокрацията, която им е изглеждала комплицирана и на тях им е било мъчно да се ориентират в обстановката. Така те са се обърнали към по-простите пояснения.

За страдание част от главното ядро на група, възнамерявала прелом, са хора с елитни специалности, ползващи се с престиж в обществото, което им печели елементарно последователи. Ето за какво оправянето с този проблем става все по-належащ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР