Тази седмица депутатите гласуват на второ четене либерализацията на тока

...
Тази седмица депутатите гласуват на второ четене либерализацията на тока
Коментари Харесай

Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока

Тази седмица депутатите гласоподават на второ четене либерализацията на тока да се анулира с една година, т.е. да бъде реалност през юли 2025 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В пленарна зала ще се гледа и Проект на решение за поддръжка на препоръчаната от Министерския съвет обновена Пътна карта за климатична индиферентност на Република България.

Очаква се на второ гласоподаване да влезе в пленарна зала Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост, признат на първо гласоподаване през юни 2023г., както и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

Народните представители се чака да одобряват и Законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби.

На второ четене ще бъдат подложени: Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето обучение, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите, импортиран от ГЕРБ и ПП-ДБ, както и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за подкрепяне на земеделските производители, импортиран от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Депутатите ще гласоподават и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българите, живеещи отвън Република България и Законопроекта за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, импортирани от Министерски съвет.

На първо четене ще се гласоподава Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за пътищата и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република в България, импортиран от ГЕРБ-СДС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР