Тази седмица Apple обяви предстоящото стартиране на функциите за проверка

...
Тази седмица Apple обяви предстоящото стартиране на функциите за проверка
Коментари Харесай

AirPods Pro 2 ще заменят слуховите апарати, но само в САЩ и Канада

Тази седмица Apple разгласи идното пускане на функционалностите за инспекция на слуха, които ще бъдат налични за потребителите на безжичните слушалки AirPods Pro 2 с стартирането на iOS 18.1 идната седмица.

Те включват опцията за потребление на слушалките като слухов уред, както и функционалности за отбрана на слуха. Не всички притежатели на AirPods Pro 2 обаче ще могат да се възползват от тези нововъведения – най-малко на този стадий.

Apple за първи път приказва за функционалността слухов уред в AirPods Pro 2 предишния месец, по време на представянето на iPhone 16 и други нови артикули. Впечатляващо е, че новите функционалности ще разрешат освен по-добра отбрана, само че и за тестване на слуха. Данните от теста на слуха ще се употребяват от слушалките за фина конфигурация на звука, което трансформира AirPods Pro 2 в пълностоен слухов уред.

Новите функционалности са съвместими единствено с второто потомство AirPods Pro, само че това не е единственото ограничаване. В описанието на уеб страницата на Apple се споделя, че тези нововъведения ще бъдат налични единствено за потребителите в Съединени американски щати и Канада.

Това значи, че даже и с AirPоds Pro 2 и iPhone или iPad с iOS 18.1, потребителите няма да могат да употребяват слушалките като слухов уред отвън Съединени американски щати и Канада, най-малко на този стадий. Това евентуално се дължи на нуждата от тестване на функционалностите и приемане на утвърждение от локалните регулаторни органи.

В Съединени американски щати Apple към този момент е получила позволение от Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA) да популяризира AirPоds Pro 2 като слухов уред от „ клиничен клас “. Сега Apple евентуално чака регулаторно утвърждение в други страни, с цел да разшири наличността на новите функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР