Европейските банкери, които се притесняват от задушаващата се“ икономика на

...
Европейските банкери, които се притесняват от задушаващата се“ икономика на
Коментари Харесай

Bloomberg: Победа на Тръмп в САЩ ще бъде икономически кошмар за Европа

Европейските банкери, които се тормозят от " задушаващата се “ стопанска система на Европа, се тревожат какви още вреди може да аргументи Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, в случай че се върне в Белия дом, отбелязва Bloomberg, представена от " Фокус ".

Най-голямото безпокойствие е обещанието на Тръмп да вкара мита върху артикули в размер на 60% за Китай и до 20% за други страни. Подобни ограничения биха провокирали най-големия търговски потрес след закона Смут-Хоули, който задълбочи Голямата меланхолия от 30-те години на предишния век, и биха надхвърлили въздействието на всички ограничения на Тръмп през първия му президентски мандат.

Като се има поради това, някои централни банкери са загрижени, че изборната победа на Тръмп може да затрудни укротяването на инфлацията, без това да срине стопанската система.

Централните банки от Франкфурт на Майн до Лондон и Стокхолм са изправени пред най-мрачните вероятности след началото на войнагта в Украйна. В същото време гуверньорът на Риксбанк Ерик Тедин призна заканите, само че предизвести, че е прекомерно рано да се вършат каквито и да било изводи.

Европа е по-слаба в този момент, в сравнение с беше по време на мандата на Тръмп. През 2017 година не е имало войни в Украйна или Близкия Изток. Еврозоната означи най-силния си годишен напредък от десетилетие, а Обединеното кралство имаше най-хубавата си година от 2014 година насам.

Сега даже растежът в Обединеното кралство се забавя, Германия се насочва към второ следващо годишно стесняване, а френските компании и семейства са изправени пред съкращения на разноските и повишение на налозите на стойност към 60 милиарда евро.

Последните изследвания на бизнес интензивността бяха толкоз мрачни, че Европейската централна банка отсрочи проектите си за понижаване на лихвените проценти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР