Суперфалшификати са заловени при акцията по разбиване на печатница за

...
Суперфалшификати са заловени при акцията по разбиване на печатница за
Коментари Харесай

Суперфалшификати са открити в разбитата печатница за пари в Шумен

Суперфалшификати са хванати при акцията по разтрошаване на печатница за пари в Шумен. Това стана ясно на брифинг на ГДБОП и представители на Посолството на Съединени американски щати в София. В понеделник беше обявено, че на мястото са се " произвеждали ” банкноти от 50 лв., 50 $ и 500 евро. Засечените в обращение у нас подправени петдесетолевки са на обща стойност 37 000 лв.. Според оперативната информация общо напечатаните банкноти били към половин милион евро.

Качеството на парите било толкоз високо, че те са минавали през машините за инспекция в комерсиалните мрежи, както и през банкомати, изясни Боян Раев, зам.-директор на ГДБОП.

" При направените разбори на банкноти от 500 евро е открито, че те са суперфалшификати и покриват доста високи защитни детайли. Това беше доказано и от нашите сътрудници от Европол. Задържани са и плаки ”, съобщи Раев.

От ГДБОП прецизират, че хартията и мастилата били вхасяни най-вече от Китай и Турция. Турската била е заявена като таква за пакетиране на дюнери.

" Повече от 20 години " Сикрет сървиз ” работи с ГДБОП и сполучливо сме разкрили доста случаи, задържали сме голям брой лица ”, съобщи Крис Макинтайър от " Сикрет сървис ”.

При спецоперацията са арестувани трима души. В момента едното лице е с непрекъсната мярка " задържане под стража ”, второто – с " домакински арест ”, а третото - с парична гаранция.  

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР