Тази рецепта ще ви помогне да се научите да приготвяте

...
Тази рецепта ще ви помогне да се научите да приготвяте
Коментари Харесай

Най-вкусната зеленчукова супа

Тази рецепта ще ви помогне да се научите да приготвяте извънредно потребна домашна зеленчукова чорба, освен това с изцяло налични артикули. Супата е с богат и кондензиран усет, макар че е приготвена от напълно елементарни съставки, които би трябвало да има във всеки един дом.
Много е подобаваща и за деца, които се мръщят при типа на зеленчуци и заобикалят консумирането им. Импровизацията също е изцяло допустима - просто махнете или прибавете по ваш усет артикул от препоръчаните.
Необходими артикули за подготвяне:
100 грама лук; 250 грама картофи; 2 моркова; 1 алена чушка; 1 зелена чушка; 100 грама домати /може и от консерва/; 30 мл олио; 1 яйце; 40 грама брашно; 400 грама кисело мляко; сол на вкус; фиде; 2 литра вода; 30 грама краве масло; магданоз
Инструкции за подготвяне:
- Обелете лука и по допустимо най-ситния метод се пробвайте да го нарежете. Настържете на по-едро ренде единия морков и алената чушка. Трите зеленчука сложете дружно в тенджера с олиото и една чаена лъжица сол. Задушете ги при умерена температура за към 3-4 минути.
- Обелете и картофите, добре ги измийте и нарежете на кубчета, които да имат размера на една хапка. Нарежете също на кубчета и вторият морков и зелената чушка. Варете ги за 5 минути на спокоен огън и прибавете към тях ситно нарязания домат и фидето. Доварете продуктите до подготвеност за консумация на слаб котлон.
- Докато зеленчуковата чорба се вари, би трябвало да приготвите застройката. За нея постоянно използвайте артикули със стайна температура. Така не рискувате яйцето да се пресече и по-бързо се темперира. Киселото мляко разбъркайте добре с брашното и яйцето. Не би трябвало да има гранули. Постепенно добавяйте от горещата чорба в застройката, като през това време непрестанно бъркате. След като застройката към този момент е задоволително гореща, започнете да връщате по противоположния ред застройката към супата. Оставете по-късно супата да заври и я преместете от котлона.
- Ако желаете може да си добавите и бучката краве масло, която е дадена към рецептата. Изчакайте за 5-10 мин. супата да се охлади и я подправете със ситно нарязания пресен магданоз.
Зеленчуковата чорба може също по този начин да я пасирате, с цел да я поднесете на децата, които доста постоянно недоволстват и се мръщят на такива супи. Може да добавите и запечен самун на кубчета и ви подсигуряваме, че децата ще хапнат тази супичка с огромно наслаждение.
На всички, прелестен вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР