Тази пролет предстои премиерата на третия филм на режисьора Виктор

...
Тази пролет предстои премиерата на третия филм на режисьора Виктор
Коментари Харесай

``Бягство`` на Виктор Божинов тръгва в кината през пролетта |

Тази пролет следва премиерата на третия филм на режисьора Виктор Божинов . След „ Възвишение “ , достигнал до 141 672 фенове в кината и „ Голата истина за група Жигули “, с бокс офис от над 1,4 милиона лв. и близо 154 000 фенове, в този момент следва филмът „ Бягство “ , който се чака да продължи позитивната наклонност за касов и зрителски триумф на Божинов.

В „ Бягство “, група другари се местят в изоставено населено място в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по стратегия на Европейски Съюз за презаселване на обезлюдени села. В един миг към тяхната група се причислява млад чужд. Дани освен е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, само че също по този начин знае повече, в сравнение с би трябвало. Започва лов на беглеца, последван от безсърдечен спор, който заплашва с цялостно заличаване.

„ Бягство “ е трогателен трилър, сниман в родопското село „ Чамла “ - най-високото село в България на 1650м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („ Мисия Лондон “), споделя за опълчването и борбата на две радикално разнообразни групи младежи. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите ръководят комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват дружно на сходно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат?

„ Темата за спора сред две корено разнообразни общности, изповядващи разнообразни житейски философии, е изключителна значима и настояща. Живеем във времена, в които страните в целия свят още веднъж се разделят на два лагера. Едните са последователи на полезностите на демократичната народна власт като персонална независимост, тъждество, приемливост към другите и отвод от принуждение, и другите страни, в които последователно се утвърждават правилата на авторитаризма, характеризиращи се с налагане на ограничавания върху свободата на личността, послушание на властническа конструкция и потребление на насилието като инструмент. Двете общности във кино лентата могат да бъдат обсъждани като представители на тези два радикално разнообразни обществени модела “ , споделя Виктор Божинов.

„ Бягство “ е филм за величието на Родопите. В тази история природата има извънредно значимо място. Тя е освен декор на който се разиграва историята, а пълностоен участник в нея. Не сме пестили старания при разказването на тази забавна и трагична човешка история, която ще развълнува, както елементарните фенове в киносалона, по този начин и изкушената кинокритиката “, добавя продуцентът Галина Тонева.

Дебют в игралното кино прави младият Александър Кендеров, който влиза в основната роля. Освен него в „ Бягство “ вземат участие Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР