Тази поправка на практика означава, че един задържан може да

...
Тази поправка на практика означава, че един задържан може да
Коментари Харесай

Нови Мерки: Арестите Остават В Тайна До 48 Часа!

Тази корекция на процедура значи, че един арестуван може да бъде арестуван за период от 2 дни, без да се постанова за ареста му да бъдат известени негови близки или юрист. Решението по горната алинея се взема от прокурора на досъдебното произвеждане, който се произнася с стимулирано разпореждане. Постановлението предстои на обжалване от обвинения или от неговия бранител пред съответния първоинстанционен съд.

Като контрапункт на този стряскащ текст е изменението на алинея 7, а точно " За задържането под стража, както и за задържането на съображение член 64, алинея 2, по искане на обвинения неотложно се уведомява най-малко едно посочено от него лице. ".

Предлага се отвод за известяван при задържане на дете - до 24 ч. " (5) Когато е налице неотложна нужда да се предотврати настъпването на тежки неподходящи последствия за живота, свободата или физическата цялост на разположение или с цел да се предотврати обстановка, при която наказателното произвеждане може да бъде съществено възпрепятствано, уведомяването по алинея 4 може да се отсрочи за период до 24 часа. В този случай за задържането неотложно се уведомява Държавната организация за протекция на детето. Така даже родителите на детето може да останат цяло денонощие.

С плана за промени в Наказателния кодекс се вкарва и понятието конфискация на " непряка полза ". Текстовете плануват лишаване в интерес на страната на " директна и непряка полза ", която е добита посредством незаконна активност. Според поправките " непряка полза ": " Всяка икономическа изгода, настъпила вследствие на предписание с директната полза, както и всяко имущество, получено вследствие на следващо цялостно или отчасти превръщане на директна полза, в това число когато е била смесена с имущество, добито от законни източници; на лишаване предстои имуществото до цената на включената директна полза дружно с настъпилите нараствания на имуществото, в случай че са директно свързани с разпореждането или преобразуването на директната полза и включване на директната полза в имуществото ".

Според различен текст, незаконното произвеждане на цигари и алкохол ще се санкционира с до 10 години затвор и санкция от 20 000 до 100 000 лв.. Предложенията бяха импортирани от ГЕРБ и Обединени патриоти, по гледище на прокуратурата, защото до момента е криминализирано продажбата на незаконни цигари и алкохол, само че не и тяхното произвеждане.

До 3 години отнемане от независимост пък се планува за всеки, който държи и укрива предмети или техника, които са предопределени или биха послужили за създаване на уреди за произвеждане на алкохол и тютюневи произведения.

Наред с това се основава и обществен указател към икономическия министър на лицата, които правят импорт на машини за произвеждане на тютюневи произведения.

Наред с това обаче има и други ремонти - предлага се дипломиран състав и за кражбите на коли, като приготовлението за обири на моторни транспортни средства също ще се санкционира. Предлага се и опция за лишаване в интерес на страната на директната и непряка полза, добита посредством закононарушение. Когато става дума за чужденец, то ще се присъжда нейната равноценност.

До 5 години отнемане от независимост поради душевен тормоз в фамилията. Тези промени в Наказателния кодекс внесоха през днешния ден от ГЕРБ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР