Тази нощ в 4 ч. преместихме стрелките на часовника с

...
Тази нощ в 4 ч. преместихме стрелките на часовника с
Коментари Харесай

Върнахме часовника с час назад

Тази нощ в 4 ч. преместихме стрелките на часовника с един час обратно и по този начин преминахме от лятното часово време към зимното, или към астрономическото.
Според доста експерти, промяната на времето има отрицателно въздействие върху здравето ни, защото смяната разстройва вътрешния ни биологичен часовник. Някои считат, че връщането на часовника с един час обратно може да докара до изостряне на хроничните болести и меланхолия, до момента в който други специалисти изясняват, че това се дължи само на самовнушение.

Лятното часово време е система, въведена за икономисване на разноски за осветяване посредством увеличение на потреблението на дневна светлина. Преминаването от лятно към зимно часово време като се изключи че пести сила, чисто стопански, обезпечава на хората повече светлина и покачва интензивността им.

България вкарва лятното часово време през 1979 година След известни промени през годините, през днешния ден то стартира в 3.00 ч. в последната неделя на месец март и продължава до 4.00 ч. в последната неделя на октомври, когато часовника се връща с един час обратно - или назад на 3.00 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР