Тази нощ се очаква рязко застудяване и валежи от дъжд, които

...
Тази нощ се очаква рязко застудяване и
валежи от дъжд, които
Коментари Харесай

АПИ: Очаква се влошаване на времето и валежи от сняг. Шофьорите да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия!

Тази нощ се чака внезапно захлаждане и валежи от дъжд, които с понижението на температурите в Западна България и Предбалкана ще минават в сняг. Прогнозата на метеоролозите е за значителни снеговалежи в Родопите, а през нощта против четвъртък и в Североизточна България. От мощния вятър в Източна България са вероятни виелици, навявания и формиране на преспи.

В тази връзка Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва водачите да тръгват на път с коли, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в цялостна готовност за почистване и култивиране на републиканските пътища, с цел да се осигури пътуване при зимни условия. За повишаване сигурността на движение като превантивна мярка ще се пристъпва към затваряне на обособени сектори за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистване на пътя.

Гражданите и транспортни компании могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура в страната от интернет страницата на АПИ –api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР