Тази нощ белгийската и германската полиция обискираха офиса на Европейската

...
Тази нощ белгийската и германската полиция обискираха офиса на Европейската
Коментари Харесай

Обискираха централата на ЕНП в Брюксел, разследването е срещу корупция на член от партията

Тази нощ белгийската и немската полиция обискираха офиса на Европейската национална партия в Брюксел. Това е партията, която има най-вече членове в Европейския парламент.
По информация на немския вестник Thueringer Allgemeine акцията е била по отношение на настоящо следствие за корупция против Марио Фойгт, който е водач на християндемократите в централната провинция Тюрингия.
Проверките са по отношение на ролята му в цифровата предизборна акция на ЕНП на европейските избори през 2019 година
Разследването се концентрира към обвиняванията, че Фойгт е получил подкупи от интернет компания, която е имала контракт с партията по време на акцията.
Както е известно тъкмо преди година водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято партия е член на ЕНП, бе задържан зрелищно във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с предприемача Васил Божков. На идващия ден някогашният министър председател беше освободен.
Европейската комисия обществено да осъди дейностите на българското държавно управление с министър председател Кирил Петков и вътрешното министерство във връзка противозаконния арест на водача на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов, настояха тогава от ЕНП. Няколко месеца по-късно съдът разгласи ареста на водача на ГЕРБ за противозаконен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР