Тази история звучи като истинска приказва, но е съвсем реална

...
Тази история звучи като истинска приказва, но е съвсем реална
Коментари Харесай

Да хванеш парче дърво вместо риба, а то да струва милиони

Тази история звучи като същинска приказва, само че е напълно действителна и се е случила в Хонконг. Главен воин в нея е беднякът Мин Куок от Хонконг. Той хранел фамилията си с улов на риба, която продавал на пазара, оповестява организация „ Блиц “. По нищо не се очаквало животът му да се промени, само че се случило същинско знамение.
 Да хванеш парче дърво вместо риба, а то да коства милиони
Един път уловът му го довел до цялостно обезсърчение, тъй като вместо риба изтеглил с мрежите си парче дърво. Но тъгата му не траяла дълго. Той забелязал, че от дънера изтича жълта течност, наподобяваща на масло. Мин Куок схванал в този миг, че е изтеглил с мрежата си „ Златната Рибка “, тъй като в тях било Агарово дърво, което е скъпо за медицината и парфюмерията, защото се явява скъп източник при правенето на ароматни субстанции. Дървесината, която той прави оценка на 600 кг, тежи доста повече от 100-килограмовия му улов от първия му ден след Лунната Нова година. Ако е най-висококачествената дървесина, тя може да коства 18 милиона $, само че даже и в най-ниския завършек на гамата, 5 000 щатски $ за кг, това е евентуално задоволително, с цел да стане хонконгски милионер.

Мин Куок съумял да продаде съвсем веднага това парче дърво. За какъв брой точно милиона не е ясно. Сега той лови риба единствено за лично наслаждение със лична лодка, която отплава всяка заран от личния му пристан, издигнат към личната му вила на брега на океана.

Агаровото дърво е доста рядко и доста скъпо тропическо дърво, принадлежащо към жанр Aquilaria, с съществени представители A. agallocha, A. malaccensis и A. crasna, което при заразяване с мухъл стартира да отделя и да насища дървесината си с извънредно благоуханна смола. Негова татковина е Индия и страните от Югоизточна Азия.
 Да хванеш парче дърво вместо риба, а то да коства милиони

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР