Тази история започва, когато Мартин Писториус е само на 12

...
Тази история започва, когато Мартин Писториус е само на 12
Коментари Харесай

12 г. затворен в собственото си тяло. Мъж се събуди след кома, но никой не разбра 8 г.

Тази история стартира, когато Мартин Писториус е единствено на 12 години, разболява се и изпада в кома, четири години по-късно стартира последователно да се възвръща, само че никой не вижда.

12-годишният Мартин се оплакал от болки в гърлото, след което положението му почнало бързо да се утежнява. Скоро момчето към този момент не можело да се движи и приказва и най-после изпада в кома, която продължава 12 години.

Лекарите в действителност не схващат какво изяснява положението му, само че подозират, че повода е криптококов менингит. Тази зараза нападна белите дробове на човек и по-късно се придвижва до мозъка му, причинявайки кома, пише ZME Science.

След 12 години Мартин се събудил и съумял да опише историята си. Оказва се, че през първите четири години индивидът в действителност не е взаимодействал със света и е бил в положение на дълбока кома. Всичко обаче се трансформира, когато той бил на към 16 години - в този миг той почнал да се възвръща, само че към момента бил неподвижен, като се изключи очите му. Никой обаче не схванал, че младежът се свестява.

На 19-годишна възраст Мартин към този момент е в цялостно схващане, чува какво приказват другите или какво предават радиото и малкия екран. Младежът обаче към момента не можел да поддържа връзка и по тази причина никой не схванал, че е пристигнал на себе си. Всъщност през цялото това време той страдал от синдрома на " затворен човек " - в продължение на 8 години тялото му било негов личен затвор.

На 24 години Мартин изцяло пристигнал в схващане и към този момент можел да показа историята си. Той споделил, че до момента в който се разсъни, всички били толкоз привикнали да не е тук, че просто не забелязали по какъв начин той „ почнал да участва “. Суровата действителност поразила младия мъж, само че той душевен се подготвил за обстоятелството, че ще прекара остатъка от дните си в безспорна самотност.

За страдание по това време лекарите не са направили спомагателни проучвания, които евентуално биха могли да покажат, че индивидът е пристигнал в схващане. И по тази причина, както самият той си спомня, той трябвало да гледа анимационния воин Барни с часове, видеото на което се въртяло по малкия екран. Момчето мразело тази анимация.

Според Писториус в един миг той виждал и даже чувал какво се случва към него, само че тялото му оставало неподвижно. В някои моменти той се напрягал, опитвал се да помръдне, само че като че ли близките не го забелязвали. Или може би в действителност не можел да се движи.

Мартин отбелязва, че дълги години е следил събитията, които се случват по света - лекари, родственици или просто какво са говорили за това по радиото и малкия екран. Но никой не знаел, че момчето има нещо общо с това.
 мартин писториус Сега Мартин има личен бизнес и съпруга Снимка: Facebook/Мартин Писториус
Около 25-годишна възраст неговият терапевт Вирна ван дер Валт най-сетне видя някои промени. Лекарят вижда финия " език на тялото " на Мартин: съвсем незабележимите усмивки, погледи и кимане, които употребявал, с цел да притегли малко внимание.

След това Валт упорства на Мартин да бъдат направени спомагателни проучвания, а родителите му не възразили. Накрая проучванията удостоверили, че пациентът е в схващане. След това родителите на Мартин купили специфичен компютър, с който той можел да поддържа връзка. Отнело години процедура, само че с течение на времето Мартин се научил да употребява софтуера, употребявайки синтетична тирада, и даже си намерил работа - един ден в седмицата в клиника.

С течение на времето положението на Мартин стартира да се усъвършенства, той усвоява уменията за създаване на уеб страници и даже приключва университет. Сега има личен сполучлив бизнес за уеб дизайн и е женен.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР