Тази история се случила във Франция в старинния регион Пикардия. Една

...
Тази история се случила във Франция в старинния регион Пикардия.
Една
Коментари Харесай

Хората нагло си изхвърляли боклука в гората. Тогава кметът решил да им даде урок:

Тази история се случила във Франция в старинния район Пикардия.

Една заран мъжът решил да се разноски на чист въздух. Отишъл в гората край града. Природата там била магическа. Обляната в слънчеви лъчи гора изглеждала приказна, пролетните цветя радвали окото на всички места, а някъде от далечината се чувала птича ария.

Но внезапно идилията била нарушена от камион. Мъжът бил мощно угрижен от обстоятелството, че возилото се движи по непристъпен сектор в самото сърце на гората.

Изведнъж камионът спрял. Това разтревожило мъжа още повече. Решил да се приближи, с цел да види какво ще стане по-нататък. Това, което видял, го шокирало до дъното на сърцето.

От камиона стоварили цяла планина от отпадък. Тези, които били решили да изнесат отпадъците в гората, очевидно не очаквали някой да ги види.

Мъжът бил толкоз засегнат, че незабавно отишъл в кметството.

Кметът Кристоф Дитрих, прочут като деен природозащитник, бил шокиран от варварството на незнайните хора. Той решил да даде урок на отговорните. Урок, който да помнят дълго време.

Не му било мъчно да разбере кой трансформира гората в сметище. И доста скоро градът схванал за своите герои. Те, колкото и да е необичайно, се оказали тези, за които кметът би се сетил последни.

Усмихнати и вежливи хора, заемащи високи постове, гордеещи се с аристократичния си генезис, които посещавали благотворителни балове и изнасяли речи пред възпитаници от локалните учебни заведения.

Кметът не ги повикал в кабинета си и не им издал санкции. Той измислил доста елегантно и хуманно възмездие. За броени часове боклукът бил върнат пред праговете на тези, които го изхвърлили.

Първоначално хората бил шокирани. Боклукът издайническис тоял пред домовете им. И къде да го сложат? Колко неловко биило пред съседите. Както и пред гостите. Само си представете. Вечер. Млад мъж кани красиво момиче да му гостува, а ето, че прагът на фамилното му имение е посипан с отпадък.

Хората незабавно се втурнали да се оплачат от този безпорядък. И къде? Разбира се, в кметството. Но кметът ги поздравил със спокойна усмивка:

– Ако загубите портфейла си, не бихте ли желали някой да ви го върне? Случайно сте изгубили боклука си в гората. И честните хора ви го върнаха!

„ Не върша нищо нелегално. Връщам имуществото на законните му притежатели “, споделя кметът в изявление.

Акцията на Кристоф Дитрих била необикновено сполучлива. През първите пет години от неговите дейности 90% от противозаконните сметища изчезнали. Древната гора разцъфнала, а нашата планета получила още един, въпреки и дребен късмет да оцелее.

Бъдещето на Земята стартира с всеки един от нас. Никога не го забравяйте. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР