Тази година, за първи път от встъпването в длъжност на

...
Тази година, за първи път от встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

За Байдън Русия е само регионална сила

" Тази година, за първи път от встъпването в служба на Бил Клинтън през януари 1993 година, държавното управление на Съединени американски щати стартира своята работа без оптимистичното желание за изцяло прекрояване на връзките с Русия. В същото време ползите на безразсъдния и лишен от тактика Европейски Съюз съвсем не играят никаква роля роля за Съединени американски щати. " - написа на страниците на немското списание " Фокус " Томас Егер, началник на катедра " Международна и външна политика " в университета в Кьолн.

" През десетилетията в Сената и осемте години като вицепрезидент Джо Байдън съумя да разбере, че максималистичните упования за възстановяване на връзките сред Съединените щати и Русия са последвани от всякога депресиращо отрезвяване. Затова новият американски президент, който се пробва да избегне грешките на своите прародители, стартира своя мандат без илюзии.
 Байдън уверен: Борбата сред демокрацията и автокрацията е в повратна точка
Байдън уверен: Борбата сред демокрацията и автокрацията е в повратна точка

Байдън изложи визията си за връщане на Съединени американски щати към обичайна им роля на водещ бранител на демократичните полезности

Последицата от това е понижаване на смисъла на политиката по отношение на Русия, тъй като в този момент става въпрос на първо място за поддържане под надзор на режим на сигурност това визира и двете страни. Това беше документирано от разширението на контракта за надзор на оръжията СТАРТ III, който беше едно от първите дейности на Байдън в президентството и към момента е най-важното съглашение с съветското държавно управление ", отбелязва политологът.

" Европейският съюз приветства удължаването на контракта, само че това беше удостоверение на политика, която се задоволява с постижимото и не преследва по-високи цели. Американската политика по отношение на Русия към този момент няма изключително значение, което има през последните десетилетия. Провокативна забележка на президента Барак Обама, че Русия е " районна мощ " , ще се трансформира в лайтмотив за администрацията на Байдън без никаква провокация ", счита създателят на публикацията.
 Джо Байдън: Демокрацията е нежна, да бъдем бдителни
Джо Байдън: Демокрацията е нежна, да бъдем бдителни

Първи коментар на президент след гласуването на импийчмънта на Тръмп

Подкрепата на европейските съдружници, увеличението на смисъла на Украйна и преразглеждането на политиките по отношение на Иран и Турция са по-напред в листата с цели. И като цяло, за държавното управление на Байдън, критерият за всички външнополитически ограничения ще бъде постигането на вътрешнополитическите цели.

Това слага страните в Европейски Съюз в затруднено състояние. Всъщност единствено по няколко външнополитически въпроса той е разграничен толкоз, колкото и по въпроса по какъв начин да се оценят съветските ползи и развиване и каква позиция да заемат във връзка с източната си съседка.

Полша и балтийските страни виждат Русия като опасност. Германия заобикаля такава безапелационна политическа позиция във връзка с Русия и се въздържа от дейна тактика за съдействие на фона на съветските нарушавания, прикривайки тази позиция с мислени стопански ползи. В същото време изразеното неотдавна от президента на Германия мнение, че " Северен поток 2 " е " последният мост " към Русия, намерено компрометира преценката на канцлера Меркел, че " Северен поток 2 " е извънредно стопански план.
 Държавният департамент поправя думите на Обама, че Русия е районна мощ
Държавният департамент поправя думите на Обама, че Русия е районна мощ

Тя позволява, че Обама е имал поради, че Русия „ не води блок от страни "

Франция от времената на Дьо Гол вижда в лицето на Русия стратегически сътрудник - обаче " в миналото ", " някак ", " някак си " и " като цяло ". Президентът Макрон не може да бъде по-конкретен , защото сега той няма реалистична основа, показва Томас Егер.

" В същото време Европейски Съюз е в съществени спорове с Русия в региона на политиката за сигурност ", написа политологът, припомняйки съветската дестабилизация на прилежащите на Европейски Съюз страни на изток, военната поддръжка на Русия за президента Асад в Сирия, военните интервенция в Либия и целенасоченото елиминиране на хора в Обединеното кралство и Германия, кибер офанзиви и агитация. - (...) Всички тези дейности на Русия намерено опонират на ползите на Европа и имат капацитет за ескалация на спорове. "

" Вярно е, че цялостната сигурност на Европейския съюз допуска предсказуеми, в най-хубавия случай връзки на съдействие с Русия. Тези връзки обаче не могат да се образуват двустранно, тъй като от една страна е експанзията на Кремъл, а въпреки това е слабият Европейски Съюз.

Дори страните от Европейски Съюз да знаят - те не знаят! - каква политика да водят във връзка с Русия, те не биха имали инструментите за нейното използване. Страните от Европейски Съюз не могат да предложат нищо с изключение на своя пазар и потенциала на ползване от 448 милиона жителите, както и капиталовия капацитет на техните компании. Това не основава капацитет за опасност и даже Европейски Съюз няма способността да оказва политически напън.
 Обама разгласи Русия за
Обама разгласи Русия за " районна мощ ", плашеща единствено съседите си

Президентът на Съединени американски щати посочи, че е по-притеснен да избухне атомнa бомба

Съединени американски щати могат да сдържат Русия. (...) Но американската политика по отношение на Русия е евентуално да бъде доста по-малко енергична, в сравнение с биха желали страните от Европейски Съюз.

Без американска поддръжка страните от Европейски Съюз ще се окажат на ръба на неспособността в своята политика по отношение на Русия.

А Кремъл към този момент е забелязал тази наклонност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР