Тази година за Коледа българите, които ползват интернет, ще направят

...
Тази година за Коледа българите, които ползват интернет, ще направят
Коментари Харесай

Pazaruvaj.com: По 330 лв. ще отделят за коледни подаръци потребителите на интернет


Тази година за Коледа българите, които употребяват интернет, ще създадат дарове приблизително на 8-9 индивида на обща стойност над 330 лв., демонстрира изследване на потребителските привички по поръчка на pazaruvaj.com. В съпоставяне със междинните разноски предходната година това значи, че хората, които ще купуват дарове в интернет, ще похарчат със 100 лв. повече. Нарастването на сумата за коледни дарове е още един индикатор за повишението на заетостта и нарастването на приходите на популацията.

Повечето дарове попадат под елхата от интернет

За намиране на съвършения подарък над три четвърти от дейните български консуматори на интернет ще употребяват най-много онлайн канали. Остава обаче към момента известно преглеждането на вестниците за акции на магазините (49%), както и разглеждането на витрините на физическите магазини (41%). Тридесет и четири % от потребителите на интернет пък са на мнение, че е по-добре напряко да попитат околните си на какъв подарък ще се зарадват.

Значителна част от обезпечаването на дарове ще става по електронен път - 71% от потребителите на интернет възнамеряват покупка онлайн от локални уеб сайтове, като в това време смисъла си резервират и огромните магазини и комерсиалните центрове (51%).

И в България сезонът стартира с Черния петък

Набавянето на подаръците всекидневно не стартира доста рано. В средата на октомври едвам 15% от потребителите на интернет са се заели с покупка на коледни дарове.

Тридесет и девет % от потребителите на интернет - почти 1,2 милиона души - умишлено изчакват с покупките до акциите на Черния петък в края на ноември, тъй като се надяват на огромен избор. Като цяло обаче 82% от всички хора оставят пазаруването на дарове до последните дни преди Коледа.

Планирането и подобаващият проект график са изключително значими за тези, които имат намерение да поръчат дарове от чужбина - 14% от потребителите на интернет се възползват от тази опция и заделят за това приблизително 111 лв..

На Черния петък се търсят и онлайн, и офлайн акциите

На Черния петък се чака акциите по интернет да са най-популярни: от пазаруващите 47% онлайн, 43% онлайн и офлайн (в търговски центрове и огромните магазини) ще търсят предложенията за акции на артикули.

Повечето консуматори на интернет наблюдават за акции на съответни типове артикули (56%), само че за извършване на покупки доста от тях (46%) черпят хрумвания от предложенията с понижени цени. На Черния петък 34% от потребителите на интернет възнамеряват импулсивно покупките си, защото от най-голямо значение за тях е, че ще пазарят артикули с понижения, а всеки трети покупател ще следи кои артикули ще бъдат понижени най-вече и това предопределя какво ще пазари.

Все по-важно е качеството, само че какво да подаряваме на Коледа?

Избора на подобаващ коледен подарък в никакъв случай не е елементарна задача. Заедно с етикета с цената от година на година все по-голямо значение придобива и отношението стойност-цена и качеството, което обаче се счита за второстепенно от над 60% от потребителите на интернет. В същото време при избора на дарове потребителите се придържат към нормалните групи артикули.

И тази година се чака във всеки втори подарък да има някакъв тип дреха. По-долу следват някои от най-популярните групи артикули:

- козметични артикули (45%)
- играчки (42%)
- мобилни телефони, таблети и аксесоари (31%)
- обувки (28%)
- артикули от развлекателната електроника (23%)
- книги, музика и филми (20%)
- часовници, бижутерия, спортни артикули (18%)
- компютърна техника (16%)
- артикули за бита (14%)
- кухненски машини и аксесоари (10%)

Заедно със стоките обаче - изключително измежду младите консуматори на интернет - все по-популярни стават:

- ваучери за дарове (17%)
- дарове свързани с пътешестване (12%)
- билети за разнообразни събития (10%)
- а също по този начин и разнообразни изненади свързани с цифрови артикули и абонаменти (7%).

Изследването бе осъществено по поръчка на Pazaruvaj.com от GKI Digital през октомври 2018 година. Pazaruvaj.com четвърта година изследва навиците за покупки на коледни дарове на българските интернет консуматори. Измерването е осъществено на база онлайн допитване до 811 души.

Pazaruvaj.com е най-популярната в България интернационална платформа за съпоставяне на цени и артикули, която съставлява благонадежден указател за онлайн извършване на покупки. Pazaruvaj.com подкрепя онлайн магазините и техните клиенти при избор на стока от 2006 година Сайтът притегля над 850 000 евентуални купувачи месечно, които осведомено могат да създадат своя избор всред 440 електронни магазина и близо 1 700 000 предложения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР