Тази година Софийска вода не предвижда да има увеличение на

...
Тази година Софийска вода не предвижда да има увеличение на
Коментари Харесай

От Софийска вода разкриха ще вдигат ли цените

Тази година " Софийска вода " не планува да има нарастване на цените на ВиК услугите в столицата. Това сподели изпълнителният шеф на компанията Васил Тренев пред публицисти след конференция, на която бяха показани главните данните от активността на сдружението през 2021 – 2022 година Той добави, че за 2023 година се чака да има нарастване на ВиК услугите в София, само че не уточни тъкмо с какъв брой, тъй като следва да се разиска.

Тренев посочи, че препоръчаният бизнес проект на " Софийска вода " предходната година, който беше квалифициран от сдружението и импортиран в Столична община за разглеждане и утвърждение, планува за тази година да няма никакво нарастване на цената на ВиК услугите, а кумулативно до края на бизнес интервала през 2026 година цените да се усилят с 11 %. Предвиденото нарастване е основано на това, че има директна взаимозависимост сред вложенията и цената на водата, а " Софийска вода " има обвързване по концесионен контракт да влага 165 млн. лв. през този програмен интервал.

Цените на материалите, на труда, на енергоносителите са се повишили, посочи Тренев. Заради това " Софийска вода " ще откри най-благоприятен вид и той се надява цените в утвърждения бизнес проект да не бъдат толкоз фрапантно увеличени, каквито са предложенията на другите ВиК оператори в страната. Бизнес проектът на сдружението към момента в развой на разглеждане.

В сегашната обстановка Станев не има вяра за целия програмен интервал до 2026 година нарастването на ВиК услугите да бъде повече от 40-50 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР