“Тази година София ще има рекорден бюджет без повишаване на

...
“Тази година София ще има рекорден бюджет без повишаване на
Коментари Харесай

Борис Бонев: Софиянци да бъдат спокойни. За първи път бюджетът е толкова демократичен

“Тази година София ще има рекорден бюджет без повишение на налозите, без ликвидация на общинска благосъстоятелност и без разпределяне на концесии на съществени градски услуги.

Тези над 2,5 милиарда лева не се откриха елементарно, а са плод на доста месеци интензивна работа, разбори и изчисления ",  заяви, водач на партия.

  “Гражданите на София би трябвало да бъдат спокойни, че тази година техните средства ще бъдат изразходвани в интерес на публичния интерес ", допълни той.

По време на брифинг през днешния ден Бонев дефинира бюджета за 2024 година като “най-демократично формирания бюджет в историята на София ”. Той подсети, че в него са включени както претенции и хрумвания на жителите, по този начин и всички смислени и обосновани оферти на общинските съветници от другите групи. Той уточни, че по предложение на са включени няколко детски градини в региони с техни районни кметове, обществената функционалност е застъпена и подсилена, с което са отразени настояванията на, а от страна на Синя София са включени спортната активност и построяването на няколко спортни зали.

“Когато страната е в тежка политическа рецесия, не би трябвало да допуснем и Столицата да попадне в сходна обстановка. Надявам се, че всички останали политически сили ще проявят нужната отговорност към този град, тъй че когато завърши съвещанието през днешния ден да имаме признат един бюджет, който носи развиване за града и усъвършенстване на качеството на живот за жителите. ” - изрази вяра Бонев.

Освен редица усъвършенствания в града, препоръчаният бюджет извършва и главните поръчки, с които влязоха в ръководството на града и дадоха обещание на софиянци.

“Ние не разделяме жителите, регионите или плановете на наши или ваши. Правим процедурата безусловно транспарантно, влагаме в построяването на общински потенциал и ускоряваме ролята на институциите. Но би трябвало да е ясно, че до момента в който другите подлагат на критика и вършат оферти, ние, ръководещите този град,  осигуряваме средствата, нужни за реализирането им. ” - безапелационен беше водачът на.

Той прикани останалите политически групи в Съвета да бъдат рационални и да подходят прагматично, а не да вършат популистки и финансово необезпечени оферти за увеличение на разноските.

Бюджетът на София не е безконечен и в случай че другите групи желаят да надуват разноските, би трябвало да кажат от кое място ще дойдат приходите. Нека да кажат дали оферират да не строим детски градини или ще предложат нарастване на налозите за софиянци? През последните дни сме очевидци на невиждана вълна на оферти без финансово покритие в жанр “Другари, дайте да дадем ”, което надалеч надминава дори настояванията на. ” - предизвести той. - “Нека сътрудниците се замислят, че софиянци са ги избрали да са виновни към града и парите им. Това, което се случва сега, е всичко, само че не и отговорно държание към бюджета, каквото приляга на всяка дясна партия, за каквато се показват те ”, разяснява още.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР