Тази година „София прайд“ ще отбележи своята 15-а годишнина под

...
Тази година „София прайд“ ще отбележи своята 15-а годишнина под
Коментари Харесай

Трима министри застават зад София прайд“

Тази година „ София прайд “ ще означи своята 15-а годишнина под мотото " Горди да бъдем " с разнородни събития, които ще стартират още от 8 юни и ще продължат до деня на обичайното шествие, което ще се организира на 18 юни.

На конференция през днешния ден уредниците разкриха каква ще бъде програмата във връзка годишнината, както и обобщиха активността си за времето от основаването си. Сред триумфите, които акцентираха, е увеличаващото се публично приемане,

както и растящият брой народни представители и политически ангажирани лица, включващи се в шествието.

За първи път в София ще проработи „ Прайд инфо център “, в който всеки, който желае, ще може да получи информация за идните събития и за шествието в столицата, да прегледа галерия за историята на прайд придвижването на Балканския полуостров или да закупи разнообразни продукти. Той ще работи всеки вторник, четвъртък и събота от 14 до 19 часа и се намира на ул. „ Шипка “ 23, с вход от ул. „ Васил Априлов “.

На концерта преди самото шествие на 18 юни на сцената ще излязат Камелия, Мила Роберт, Рут Колева и Папи Ханс. Традиционно към този момент присъединяване ще вземат и Михаела Филева, Прея и Виктория.

Ще се включат и Дара Екимова и инди рок групата Hayes & Y. Специална изненада е и украинският реализатор Constantine, който идва у нас с балета си.

Прайдът е разгласен с начален час 14.00 ч., музикалният концерт стартира в 16.00 ч., а шествието по софийските улици ще потегли след 19.00 ч. Организаторите оповестиха, че част от приходите по време на гей парада ще бъдат дарени за „ Киев прайд “, който тази година поради съветската експанзия в Украйна няма да може да се организира.

На фотографията: Подкрепа на „ София прайд “ оказаха министърът на правораздаването Надежда Йорданова, вицепремиерът Борислав Сандов, английският дипломат Роб Диксън, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, американският дипломат Херо Мустафа и Йорданка Фандъкова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР