Тази година ще наблюдаваме много сериозна грипна вълна и трябва

...
Тази година ще наблюдаваме много сериозна грипна вълна и трябва
Коментари Харесай

Проф. Христова: Грипната вълна ще е сериозна, трябва да вземем мерки

" Тази година ще следим доста сериозна грипна вълна и би трябвало да вземем всички ограничения да се предпазваме. В последните две седмици се удвоява броят на пациенти с остри респираторни болести. Към момента е най-висока заболяемостта при децата от 0 до 5 години, следвани от тези на възраст от 5 до 15 г. Затова са претъпкани детските отделения.
Прочетете още
Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите ѝ средната заболяемост за страната е 52 на 10 000, а към 450 на 10 000 - за детската възраст.

" Важно е да създадем всичко допустимо да предпазим децата. Съществен миг е пазенето им в детските ясли и градини, също и в учебните заведения. Когато се стигне до признаци, защото децата много бързо се утежняват, значимо е да се обърнем към персоналния доктор. Да се направи тест, с цел да се знае за какъв вирус става въпрос ", изясни проф. Христова.

" В момента детското поделение е цялостно. При нас се лекуват деца от 0 до 18 години. Повечето от признатите деца са в кърмаческа възраст и до 5 години ", каза д-р Добринка Стойчева, шеф на Детското поделение в Ловешката болница.

Изследване, направено от РЗИ-Ловеч на инцидентно определени деца, лекуващи се в Детското поделение на болничното заведение в града, демонстрира, че три от децата са с грип вид H1N1, едно е с респираторен синцитиален вирус, а на другите не е бил изолиран никакъв вирус, заяви доктор Стойчева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР