Тази година се очаква Благодатният огън да бъде донесен от

...
Тази година се очаква Благодатният огън да бъде донесен от
Коментари Харесай

Великден 2021: Благодатният огън ще дойде у нас


Тази година се чака Благодатният огън да бъде донесен от Йерусалим в България.  

Заради пандемията от ковид и условията на израелските управляващи хората, които посещават страната да бъдат имунизирани и да са с негативен PCR тест, изработен 24 часа преди пътуването,  делегацията на Светия Синод ще бъде в стеснен състав . Тя ще включва врачанския свещеник Григорий, шефа на дирекция „ Вероизповедания “ Емил Велинов и още едни свещеник, заяви БГНЕС.

Миналата година за пръв път от 15 години Благодатният огън не бе пренесен от Божи гроб в Йерусалим , а бе употребена парченце от този, който беше донесен през 2019 година

Измолването на Благодатния огън се прави в навечерието на Великден на Велика събота.  Обикновено на богослужението участват хиляди поклонници, които изпълват както църквата, по този начин и целия остарял град на Йерусалим. Но предходната година поради пандемията от ковид достъпът до Храма на Гроба господен бе съществено стеснен.

През 2019 година българската делегация донесе Благодатния огън освен за православните християни у нас, само че и за Македонската православна черква.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР