Тази година парадът на пехотните войски, организиран в рамките на

...
Тази година парадът на пехотните войски, организиран в рамките на
Коментари Харесай

България ще участва в парада на пехотата по повод националния празник на Франция

Тази година парадът на пехотните войски, проведен в границите на честванията на френския народен празник на 14 юли на бул. " Шан-з-Елизе " в Париж, ще бъде открит от девет страни от Централна и от Източна Европа. Това се споделя в известие, оповестено на френски и на български в страницата във Facebook на посолството на Франция в България.

Деветте гореспоменати страни са България, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Те ще бъдат последвани на парада от френски войски, неотдавна ситуирани по източния фланг на НАТО, се добавя в текста.

Общо 6300 души ще вземат участие в парада в центъра на Париж тази година. Ще вземат участие и 64 самолета, един дрон, 25 хеликоптера, 200 коне и 181 единици моторизирана техника, добавя Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред участниците в парада ще има и 14 елементи от военноморските сили, които честват 400-годишен празник. Представители на Командването за специфични интервенции, което отбелязва 30 години, също ще са измежду дефилиращите на парада.

Тазгодишното издание на проявата ще се концентрира и върху новата бойна техника във френските въоръжени сили. Разузнавателната бронирана машина " Ягуар " да вземем за пример ще премине за първи път по емблематичния парижки бул. паралелно с блиндираните машини от ново потомство " Грифон ".

При прекосяването на летателните машини в небето над Париж ще се включи за първи път и дронът " Рийпър ", употребен в Сахел против джихадистите. Самолетите от " Патрулите на Франция ", профилирани във въздушна акробатика, пък ще " изрисуват " по традиция посредством прекосяването си над столицата френския трибагреник.

Спектакълът ще завърши с ария, особено композирана за мотива и наречена " Франция ", която ще извърши певицата Кандис Париз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР