В битката срещу кибертормоза на деца България прави значителен напредък

...
В битката срещу кибертормоза на деца България прави значителен напредък
Коментари Харесай

Министерство на образованието обяви важна новина за ученици и учители

В борбата против кибертормоза на деца България прави забележителен прогрес с помощта на нови ограничения, оповестени от заместник-министъра на образованието Емилия Лазарова. На конференцията „ Училището в цифровия свят “, проведена от столичната Професионална гимназия по високи технологии „ Александър Степанович Попов “, Лазарова разкри, че от септември ще започват профилирани образования за възпитаници и учители .

„ Това е крайъгълен камък в нашата тактика за несъмнено и отговорно държание в интернет. Включването на часове по киберсигурност е жизненоважно за отбраната на нашите деца онлайн “, сподели Лазарова на форума. Обученията са част от Националната стратегия за осведомителни и информационни технологии и се базират на триумфа на програмата „ Киберзащитници “ , която доста понижи случаите на кибертормоз измежду децата.

Програмата „ Киберзащитници “, създадена взаимно с Българската академия за сигурност и с поддръжката на медия „ Стандарт “, е съдействала за понижаване на пострадванията в интернет на деца с 51,9% за две години. Водещият израелски специалист Владимир Бронфенбренер, взел участие в създаването на програмата, акцентира смисъла на ранното въвеждане на обучение за киберсигурност .

Лазарова също по този начин разиска въвеждането на насоки за потребление на изкуствен интелект в просветителния развой и подчертава на нуждата от уравновесено внедряване на цифрови технологии в образователната стратегия.

„ Необходимо е учениците да научат по какъв начин да основават, ръководят и пазят своята цифрова еднаквост и да почитат и пазят тази на другите “ , добави тя.

Интеграцията на цифровите умения и достъпът до електронни образователни запаси, като онлайн курсове и виртуални библиотеки, целят да обогатят образователния развой и да подтикват дейното присъединяване на учениците.

С новите ограничения България се стреми да сътвори безвредна и стимулираща просветителна среда , в която младежите могат да се развиват, учейки се да направляват безвредно във все по-цифровия свят.

Лъчезар Богданов: България регистрира най-голям растеж на цени на производител след Унгария!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР