Тази година пандемията ще попречи на много семейства да се

...
Тази година пандемията ще попречи на много семейства да се
Коментари Харесай

Страните, които произвеждат най-много пощенски картички в ЕС

Тази година пандемията ще попречи на доста фамилии да се съберат, с цел да отпразнуват Коледа и Нова година, само че нищо не би могло да ги спре да се поздравят с по една добра остаряла пощенска картичка. По този мотив Европейската статистическа работа пресметна кои страни дават отговор за производството на пощенски картички в Европейски Съюз. Оказва се, че през последните 10 години производството им в района е спаднало от 102 милиона бройки през 2009 година на 59,5 милиона през 2019 година. Обемът на производството остава постоянен от 2017 година след внезапен спад през предходните години.

Любопитното е, че повече от две трети от европейските пощенски картички се създават в три страни: Швеция (14,5 милиона през 2019 г.), Германия (13,9 милиона) и Испания (11,8 милиона). Обединеното кралство също е измежду водачите в производството (13,1 милиона бройки), само че заради излизането на страната от Европейския съюз неговият дял не се взема поради в общата статистика.

Според Евростат през последните 10 години в Европа са намалели и тези, които одобряват и доставят същите тези карти. Ако през 2009 година приблизително на 10 хиляди население в страните от Европейски Съюз е имало 43 пощенски чиновници, то до 2020 година броят им е спаднал до 40. Като цяло в европейската пощенска промишленост работят 1,5 милиона души (0,7% от общата работна сила), 58% от които са мъже.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР