Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30

...
Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30
Коментари Харесай

ОСТАВА отбелязват 30 години с турне и нов албум

Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, означават 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов “30 години Остава” и нов шести студиен албум.

Момчетата започват отбелязването на годишнината си стремително, с видео към най-новия сингъл „ МАМА “ и анонсиране на първите дати на огромните им концерти. На 20-ти май, в SOFIA LIVE CLUB ще бъде формалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври, момчетата ще закрият турнето си с огромен концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди-това, на 20-ти септември, Остава ще съберат почитателите си и в Античния спектакъл в Пловдив.

Повече дати и градове от листата с концерти, ще бъдат оповестени в допълнение. Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а точно „ МАМА “.

Емоционалната пиеса възпява майката, която постоянно е опората, на която се облягаме в най-важните, сложни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието в действителност са водещата линия в лириките, само че ролята на майката също заема значимо място, както в живота, по този начин и в песента.

Текстът и музиката на „ МАМА “ са дело на Свилен. „ Когато песента беше единствено концепция, в текста си пеех “Mother” и се чудех каква дума мога да употребявам на български, която да е толкоз ясна и мелодична, и пробвах с „ МАМА “. В началото ми стоеше доста необичайно, само че мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в последна сметка се получи един мощно прочувствен текст възпяващ отчаянието дотам, че стигаш до там да се надяваш „ МАМА “ да оправи нещата “ – споделя Свилен.

За аранжимента Остава не престават да работят взаимно с Георги Станев. Във видеото вземат участие над 40 индивида и е снимано в изложба Доза. Идеята за клипа още веднъж е на брачната половинка на Свилен – Невена Спасова и е доста забавна. Всички участници са снимани без лица и са много разсъблечени, само че това е единствено мигане към разкриването на сюжетната линия.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР