Тази година десетки туристи си носят храна от вкъщи на

...
Тази година десетки туристи си носят храна от вкъщи на
Коментари Харесай

Бай Ганьо на море: Туристи си носят хляб, салам и домати, правят трапези на пясъка

Тази година десетки туристи си носят храна от у дома на плажа, като наклонността е най-ясно изразена в по-достъпните курортни селища като Приморско, Китен, Царево и Обзор. Летуващи от страната са възродили соц традицията да си вършат спонтанни трапези върху хавлията на пясъка. По обед, с цел да не се прибират и да не сядат на скъпите заведения, доста туристи вадят от чантите самун, колбас, кашкавал и домати и обядват с домочадието.

Така борят скъпотията, изясняват спасителите. И по какъв начин другояче, когато цената на геврек и варена царевица на плажа е 4 лв.. Ако си купиш кочан от магазина, излиза 90 стотинки. В клопките пърженият сафрид и попчетата са по 12 лв. чинията, чернокопът е 18 лв.. Кебапчето и кюфтето са по 3 лв. едното, и то 80 грама. Мешаната скара е сред 15 и 18 лв..

Освен трапезите на пясъка, след Ковид-19, плажуващите всеобщо пият бира, мента и водка, и то на линията. Чистачите не смогват да чистят вечерно време, разясняват очевидци. Компании с галони бира на скалите са най-честата панорама.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР