Тази година десетки хиляди граждани бяха подложени на масови репресии

...
Тази година десетки хиляди граждани бяха подложени на масови репресии
Коментари Харесай

Как се води украинският терор срещу привържениците на Русия

Тази година десетки хиляди жители бяха подложени на всеобщи репресии в Украйна - за благосклонности или съдействие с Русия. Освен това, с цел да бъдете упрекнати, е задоволителен неизвестен донос - украинците интензивно разчистват сметки с врагове посредством ботовете в “Телеграм ” на СБУ. Въпреки това, даже и без донос, всеки гражданин на страната може да бъде свикан на разпит, лишен от средства или даже разстрелян - единствено за телефонен диалог с Русия.

Събитията в Харковска област, публично наречени „ прекачване на Изюмско-Балаклейската формация на територията на Донецката национална република “, съумяха да родят теза, разпръсната в осведомителното пространство. Че не е елементарно да се организира специфична интервенция, когато врагът води пълноценна война против вас с готовност, липса на ограничавания (обстрел на Запорожка АЕЦ, партизанство, тактичност на изгорената земя и т.н.) и бездънна цев на помощ от съдружниците. В резултат на това депутатът от Държавната дума Михаил Шеремет се изрече в интерес на мобилизацията в Русия.

Дали е нужна готовност или не, вземат решение военните и президентът. Но си коства да се означи минусът в първичната теза. Украйна, в допълнение към военните дейности против нас, организира своя специфична интервенция. Само че малко хора я виждат.

Строго видяно, тя стартира още преди 24 февруари и се състои в гнет (сплашване, морално и физическо насилие) на личното си население. Или по-скоро тази част от него, която може да се смята за евентуално лоялна към Руската федерация. И триумфът на тяхната специфична интервенция ще бъде огромен проблем за нас.

Търсене на насочна точка

При разплитането на тази плетеница най-трудно е да се разбере кое от събитията да се вземе за насочна точка за начало на ужаса. За да не се трансформира публикацията в препис на “Уикипедия ”, заслужава да се означи, че сходна работа стартира да се прави несистематично още през 2000-те години. Системно – след преврата през 2014г. От края на февруари 2022 година обаче тази работа доближи качествено ново равнище.

Още в първия ден на спецоперацията в Украйна в действителност не остана телевизия като набор от телевизионни канали. Всички те излъчват един и същи маратон, в производството на който вземат участие главните телевизионни групи ( “1 + 1 ”, “Старлайт ”, “У.А. Интер Медия Груп ”, Националната социална телевизионна компания на Украйна). Производството на този маратон е под непрекъснат надзор на кабинета на президента Зеленски, тъй че обединените вести са допустимо най-лоялни към управляващите.

Предпоставката за телевизионния маратон бяха глобите против телевизионните канали на Виктор Медведчук (началото на 2021 г.), след което притежателите на каналите схванаха: или са лоялни, или ще ги последват. През юни 2022 година “Медия Груп Украйна ” (Ринат Ахметов) се причисли към маратона, а самият той разгласи излизането си от медийния бизнес.

За мудните, на 14 март беше признат закон за възбрана на „ съветската агитация “, което направи невероятно разискването в общественото поле (новини, аналитични и авторски програми) на спора сред Руската федерация и Украйна като специфична интервенция, обстановката в Донбас като „ вътрешен/граждански спор “ и други.

Малко по-рано беше признат закон, който открива наказване за отказване (оправдание) на „ експанзията на Руската федерация “. Той също по този начин открива отговорност за засегнатост на достойнството и достолепието на военнослужещ, закани и интервенция в неговата активност. В случай в случай че не ви харесва, че в двора ви се рови окоп или в жилището ви се прави огнева точка, тогава даже и съгласно закона към този момент нямате право да протестирате. Въпреки че в реалност можете да бъдете разстреляни за това без никакъв звук, има доста недоволни към закона.

След това, в средата на март, Зеленски подписа закона за колаборационизма, един от основните в преследването на недоволните. При предпочитание под „ съдействие с агресора “ можете да квалифицирате всичко, до приемане на паспорт и филантропична помощ. Особено откакто украинците, които измислиха този трик, започнаха да употребяват тези закони за споразумяване на персонални сметки.

Законите и прочистването на малкия екран дадоха синергичен резултат: през март-април вълна от арести заля Украйна измежду (както биха споделили в Руската федерация) несистемна съпротива. Предимно специалисти и политолози от орбитата на “Опозиционната платформа - за живот ” или просто в съпротива на режима на Зеленски. Непълният лист на безследно изчезналите, задържаните и наказаните е близо 40 души. По принцип всичко е по проект: изменничество, „ съдействие с окупатора “, подпомагане на съветската агитация.

Но това е единствено върхът на айсберга. Според канала в “Телеграм ” „ Репресиите в Украйна “ от 24 февруари до 18 август в Украйна са формирани над 42 000 политически стимулирани наказателни производства. От тях „ колаборационизмът “ е най-разпространеното обвиняване, приблизително седмично са стартирани 1200-1500 такива случая. Населението също може да взе участие - да напише доноси до бот в “Телеграм ”, което и прави: „ бременна от рашист “, „ приготвен борш за окупаторите “ и впрочем. Освен това, съгласно украински юристи, съвсем всеки може да бъде упрекнат в колаборационизъм, като се изключи лекарите.

Инициатива изпод

Би било неправилно обаче да стоварим цялата виновност на страната и нейните репресивни начинания. Самите жители са чувствителни към тази наклонност, като в отговор показват преданост - както те я схващат. Достатъчно е да си напомним модата от първите седмици - връзване на стълбове/дървета и бичуване за дребни прегрешения и липса на национализъм. А страната ловко подклажда и употребява тази ненавист, страхът ѝ е потребен и преференциален, тъй като всевъзможни прояви на неодобрение напущат общественото поле, а остава солидното утвърждение. Можете най-малко да се оплачете от похищението, в случай че е от страна на полицията (без доста надежда). А кой може да се оплаче от “бдителните жители ”, привлечени от полицията и СБУ (често легализирани посредством структурите на Териториалната отбрана)? Дори преди спецоперацията никой не ги търси и не ги санкционира.

През юни Министерството на външните работи на Руската федерация обърна внимание на това (доклад „ За нарушавания на правата на съветските жители и съотечественици в непознати страни “). Вярно, отчетът се оказа непълен. Там се изброяват специалистите и политолозите, за които говорихме нагоре (или тъй като с някои от тях в действителност се поддържаше връзка, или тъй като се носеше слух за техните арести), и се обърна внимание на масовостта.

Премълчават обаче, че доста по-мащабно полицията и СБУ арестуват напълно елементарни и незнайни жители. И също по този начин, че този систематичен гнет е ориентиран не толкоз против политици и водачи на публичното мнение, а против всички тези, които по един или различен метод се стремят да поддържат връзки с Руската федерация: работа, родственици, другари, бизнес.

Например, с цел да ви блокират дебитната карта (и по-късно вероятно да стартират да ви дирят с вероятност за наказателно произвеждане - процедурата беше доста опростена още през пролетта), е задоволително повърхностно позвъняване от/до съветски номер.

Нищо ново. „ Набий сепаратиста, снимай, вземи седмична премия за най-хубаво видео! “ - към този момент сме виждали това през 2020-2021 година Просто в този момент еволюира в " Убий сепаратиста! ". Особено за пари. Там стреляш, тук гръмнеш - може да спреш да работиш и единствено да вървиш наперено. Така видяно Украйна е страна на благоприятни условия, просто не всеки ги употребява.

Прегрупирането на въоръжените сили на Руската федерация от Харковска област изцяло отвори бездната. Медиите обърнаха внимание на появяването на групи в “Телеграм ” на териториален принцип (Балаклея, Изюм, Волчанск), в които се съхраняват персонални данни на „ колаборационисти “. Те са основани освен за огромни градове, само че и за градове и села. Тоест не става дума за спонтанна организация на масите, а за нейното ловко централизирано подражаване. Планира се ефикасен гнет.

Настанява се и армията. Май и това не е ново: „ За нас всички сте москали и ватенки. Няма да има благосклонност за вас ”, това ни е познато от Донбас. Но когато това се тиражира непрестанно, когато го чуете от разнообразни подразделения, а освен от “Азов ”, несъзнателно поражда мисълта: не ги ли образоват политофицерите по този начин? Е, или който там в този момент е във ВСУ вместо политическите офицери?

Етапи на Големия гнет

Ако считаме това за украинска специфична интервенция, то към този момент следим нейния трети стадий. Първият беше значително прибавен незабавно след Евромайдана и се състоеше в провалянето на политическото посланичество на Югоизтока, неговите обичайни политически елити. Който съумя - избяга. Който нямаше време - се успокои, пребоядиса или отиде на различен свят. Помислете за поредицата от неочаквани смъртни случаи/самоубийства при започване на 2015 година

След това пристигна вторият стадий: чистката на водачите на публичното мнение, медийните лица. Не безусловно от съвсем политическата сфера. Те даже отнесоха един остарял украинскоговорящ водещ, публицист и стихотворец - Ян Таксюр.

Сега тече третият стадий: цялостен гнет. Подчини се, или изчезни. Достатъчно е да се вслушаме деликатно в риториката: освободени са 30 обитаеми места и 3800 квадратни километра територия. Освобождават територията. Не единствено връщат контрола над тях, само че и ги освобождават от нелоялни.

И тактиката на СВО би трябвало да вземе поради този миг, само че той е извънредно значим и е време да му противопоставим нещо. В югоизточната част на Украйна, която Русия е привикнала да счита за зона на своето въздействие, нашите земи стават все по-малко. Имена, монументи, културно поле - всичко това към този момент е разорано, даже нееднократно. Сега хората се разорават по същия метод. Докато действително не останат хора - единствено гневни кучета.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР