Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с

...
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с
Коментари Харесай

Есенна зеленчукова супа

Тази есенна чорба, е извънредно лесна за подготвяне. Наред с това, в нея има доста витамини, които оказват помощ на организма ни да се оправя с измененията във времето.

за две порции
2 червени камби
2 червени пипера
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
около 400 грама - ромчета
черен пипер
400 мл вода (зеленчуков бульон)

В тавичка слагаме малко. Измиваме зеленчуците. Камбите и пиперът срязваме на две и почистваме от семената, те срязваме на две и почистваме от дръжките, лукът измиваме добре и без да го белим от горните твърди люспи срязваме на две. Всички зеленчуци нареждаме в тавичката, като те с плоската част нагоре. Скилидките чесън също не белим и слагаме в тавата.
Поливаме зеленчуците с още и печем във фурна 180 градуса за към 45 минути.

След като зеленчуците се изпекат ги обелваме, най-горните люспи на лукът изхвърляме, на чесъна също. Всички зеленчуци пасираме добре и изсипваме в тенджерка.

Слагаме пасираните зеленчуци да се варят като прибавяме вода или бульон. Колко вода да добавите е според от желанията ви за плътност, аз съм прибавила към 400 мл. Прибавяме на усет сол, черен пипер и други подправки по избор - босилек, мащерка, варим още към 10 минути.

По предпочитание може да се добави и изгорял. (За задачата върху фолио за печен настържете и откакто извадите зеленчуците от фурната запечете до златисто)



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР