Тазгодишното издание на Маратона на София стартира от площад Батенберг

...
Тазгодишното издание на Маратона на София стартира от площад Батенберг
Коментари Харесай

Маратон София стартира с над 2 700 участници, бегач от Кения ще подобрява рекорда си |

Тазгодишното издание на Маратона на София започва от площад Батенберг в 9:30 часа с упованието за доста мощен резултат. Въпреки пандемичната конюнктура и обстоятелството, че доста огромни маратони по света бяха анулирани, за присъединяване в Маратона на София са се записали 2700 участници, от които над 480 в класическата отдалеченост, отбелязва БГНЕС.

Заради пандемията от ковид тази година няма да се организира всеобщия старт на 3 километра, а стартовете на 42, 21 и 10 километра ще бъдат през 15 минути, с цел да не бъдат състезателите прекомерно начесто по време на бягането.

Организаторите чака мощни резултати и даже връх, защото са поканили състезатели от чужбина с доста мощни резултати.

" Това е най-важната година, тъй като всеки може в лесното, когато всички пари са съсредоточени в бизнеса, да се направи маратон, да се задържи наградния фонд, да дойдат елитни състезатели, да има нужните хора, които да бягат.

Ние се лишихме от всеобщата отдалеченост, само че все пак имаме над 2700 състезатели на трите дистанции. Мога единствено да подчертая, че в класическата отдалеченост имаме 484 записа маратонци, в случай, че при една седмица на маратона в Скопие имаше 100.

Тази година ползата към Софийския маратон е толкоз огромен, колкото и предходната, ние сме се постарали всичко, което зависи от нас да бъде направено - да са затворени улиците, да са обезпечени маршрутите, състезателите да употребяват нужните дезинфектанти, настаняване ", разяснява един от уредниците на конкуренцията - Анатоли Илиев.

При мъжете има участник с извънредно мощно персонално достижение - Дънкан Койч от Кения с 2 часа и 4 минути, както и още един играч с време под 2.10. При дамите ще има бегачки от Кения, Япония и Европа с резултати 2.27-2.28. Рекордът на Софийския маратон е владеене на Христо Стефанов с 2 часа 11 минути и 26 секунди при мъжете и Ребена Корир от Кения с 2.32:32 при дамите.

Стартът на днешната конкуренция дадоха спортният министър Красен Кралев и президентът на БФ Волейбол Любо Ганев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР