Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се

...
Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се
Коментари Харесай

Историческо! Финалът за Купата на Гърция ще се играе в Кипър

Тазгодишното издание на финала за Купата на Гърция ще се организира в Кипър, оповестиха от Гръцкия футболен съюз. Мачът е плануван на 20-и май и ще се организира на стадион “ГСП ” в Никозия, прецизират още от организацията. Това е първи случай в историята на гръцкия футбол, в който мач за националната купа няма да се играе на територията на страната.

Медиите в Гърция напомнят, че при вероятно присъединяване на ПАОК на финала, то поддръжката за тях ще бъде доста огромна. Черно-белите от Солун имат фенклубове и сателитни школи в четирите най-големи града на Острова на Афродита – Никозия, Ларнака, Лимасол и Пафос.

ПАОК е на крачка да се класира за финала, откакто завоюва с 5:1 първия полуфинал против Ламия. В другата полуфинална среща АЕК (Атина) реализира безапелационен триумф с 3:0 над Олимпиакос и също е на крачка от присъединяване в борбата за трофея.

В Гърция дълго време Кипър се приема като втора гръцка страна, а връзките сред двете народи са доста мощни. В началото на 70-те години кипърски тимове даже играят в първа дивизия на Гърция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР