Тазгодишният тенис сезон вече приключи, но въпреки това продължават да

...
Тазгодишният тенис сезон вече приключи, но въпреки това продължават да
Коментари Харесай

Труден старт, но съвършен финал: Томова откри участието си в Анже с обрат и геврек

Тазгодишният тенис сезон към този момент завърши, само че все пак не престават да се организират съревнования от по-ниска категория, какъвто е WTA 125 шампионатът в Анже, където през актуалната седмица се изявява най-хубавата ни тенисистка Виктория Томова. На старта на надпреварата тя се изправи против международната №261 Джоана Гарланд, като макар сложното си начало и загубата на откриващата част нашата състезателка съумя да се прегрупира и да запише 10 следващи гейма на сметката си, с което да затвори срещата в своя изгода след 1:6 6:3 6:0. Така българката продължава към втория стадий, където я чака конфликт с финалистката от Ролан Гарос 2019 Маркета Вондрушова.

В откриващия сет Томова бе надалеч от най-хубавото си равнище и непредизвиканите неточности от нейната ракета изобилстваха, което докара до скоротечен триумф в частта за представителката на Тайван. Във втория сет обаче софиянката стабилизира доста изявите си както на сервис, по този начин и на ретур и макар че изостана с 2:3 и пробив, то оттова насетне не загуби гейм и възвърна равенството в общия резултат.

В решителната трета част първата ни ракета продължи да диктува напълно разиграванията и без да остави никакви шансове на своята съперничка, реализира успеха след час и 40 минути престой на корта.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР