Тайванците гласуват на местни избори. Изборните секции отвориха врати тази

...
Тайванците гласуват на местни избори. Изборните секции отвориха врати тази
Коментари Харесай

Местни избори в Тайван на фона на напрежението с Китай


Тайванците гласоподават на локални избори. Изборните секции отвориха порти тази заран, а резултатите от вота може да дефинират съотношението на силите сред политическите партии преди президентските избори на острова през 2024 година Изборите се организират и в изискванията на напрегната конюнктура в връзките с Китай, оповестиха организациите.

Освен тест преди вота за държавен глава изборите се обрисуват и като барометър за настройките в обществото и значим тест съответно за ръководещата Демократическа прогресивна партия (ДПП) на президента Цай Ингвен. Нейният главен противник е опозиционната Националистическа партия (Гоминдан), чиито претенденти победиха безапелационно на последните локални избори през 2018 година

Основната борба ще бъде за кметския пост в шест специфични общини. Към днешния ден единствено две от тях се ръководят от ДПП - Синпе и Тайчун, а Таоюан, Тайнан и Гаосюн на предишните избори бяха извоювани от националистите. Столицата Тайпе от осем години се ръководи от лекаря по обучение Къ Вънчжъ, който през 2019 година основа Партията на народа на Тайван. За кметския пост в столицата се борят трима претенденти - от ДПП, националистите и самостоятелен претендент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР