Тайванското министерство на отбраната съобщи, че е засякло още шест

...
Тайванското министерство на отбраната съобщи, че е засякло още шест
Коментари Харесай

Тайван засече още шест китайски балона

Тайванското министерство на защитата заяви, че е засякло още шест китайски балона, летящи над Тайванския пролив в неделя, като един от тях е пресякъл острова, предава " Ройтерс ".

Това е следващият сходен случай през последния месец и половина.

По-рано този месец министерството упрекна Китай, че заплашва сигурността на въздухоплаването и посредством балоните води психическа война с хората на острова дни преди изборите в Тайван на 13 януари.

Министерството на защитата на Китай, което предишния месец отхвърли да разяснява балоните, не отговори незабавно на настояването за коментар. Китай твърди, че Тайван е негова територия макар възраженията на държавното управление в Тайпе.

Възможността Китай да употребява балони за шпиониране се трансформира в световен проблем предишния февруари, когато Съединените щати смъкнаха китайски балон за наблюдаване. Китай сподели, че балонът е бил за цивилен цели и се е отклонил инцидентно.

При последния случай, оголен от министерството в понеделник в ежедневния му отчет за китайските военни действия през последните 24 часа, се споделя, че шест балона са прелетели над сензитивната междинна линия на пролива в неделя.

Само един обаче е пресякъл остров Тайван, в южния му край, съгласно карта, предоставена от министерството.

Другите пет балона са прелетели над северната част на Тайван, само че не са прелетели над сушата, сподели министерството.

Всички балони са се насочили на изток, преди да изчезнат, се прибавя.

Средната линия на Тайванския пролив преди е служила като неофициална преграда сред Тайван и Китай, само че китайски изтребители, дронове и в този момент балони постоянно прелитат над нея.

Китай твърди, че не признава съществуването на междинната линия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР