Тайванският град Хоутонг е известен в цял свят като котешкия

...
Тайванският град Хоутонг е известен в цял свят като котешкия
Коментари Харесай

Котешкият град в Тайван

Тайванският град Хоутонг е прочут в целия свят като котешкия град. Благодарение на мъркащите създания преди време градът е бил избавен и през днешния ден процъфтява, а туристи от разнообразни кътчета на света идват, с цел да видят с очите си това знамение.

Град Хоутонг бил фамозен с това, че популацията му е най-вече от миньори, които си изкарвали прехраната в локалната мина за въглища. През 70-те години на предишния век добивът на въглища последователно занемарен и множеството от хората останали без работа.

Започнало всеобщо преселване в други места, защото хората изнемогвали от безработица. От 6000 индивида население градът останал с няколко стотин души. Но защото всички фамилии, които отпътували в прилежащи градове, изоставили котките си, по улиците било цялостно с бездомни писани.

Местните фенове на бездомни животни ги хранели, само че средствата им били толкоз нищожни заради липса на работа, че те изнемогвали. През 2008 година няколко индивида от града решили да потърсят поддръжка посредством Интернет и разгласили фотоси на улици, претъпкани с котки, и без нито един човек.

Така Хоутонг станал прочут като градът на котките. Туристите незабавно решили да проучат какво е станало с града и стотици хора потеглили към Тайван. Станало съвременно туристите да си вършат фотоси, заобиколени от десетки котки на безлюдни улици.

 Котешки град

Това се трансформирало в избавление за локалните поданици, които се оказали много умни и незабавно разкрили няколко хотела и ресторанта с котешка тема. В локалните сладкарници почнали да създават сладкиши с ушички, а в сувенирните магазини могат да се видят единствено аксесоари с котки.

Отскоро е реалност и специфичен мост за котки, който съединява железопътната гара с града, с цел да може пухкавите жители на Хоутонг да посрещат гостите си още щом слязат от влака. Жителите на града обожават уличните котки - те ги хранят и при потребност ги лекуват.

Навсякъде из града има специлани къщички, където котките могат да си починат или да поспят, като се уморят да обикалят улиците. На процедура нито една от котките, поради които идват туристите, няма собственик, и всеки от жителите на града счита за собствен дълг да се грижи за всяка една от тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР