Тайван съобщи за най-голямото нахлуване на китайските военновъздушни сили в

...
Тайван съобщи за най-голямото нахлуване на китайските военновъздушни сили в
Коментари Харесай

Тайван съобщи за най-голямото от есента насам нахлуване на китайските военновъздушни сили в зоната му

Тайван заяви за най-голямото навлизане на китайските военновъздушни сили в зоната му за противовъздушна защита от октомври насам, оповестява " Ройтерс ". От Министерството на защитата на островната страна показаха, тайвански изтребители са отправили предизвестие до 39 самолета на Китай.

Повече от година Тайван недоволства против многократните задачи на китайските Военновъздушни сили наоколо до демократично управлявания остров, постоянно в югозападната част на зоната за идентификация на противовъздушната защита край следените от Тайван острови Пратас.

Тайван назовава повтарящите се близки военни действия на Китай война в " сивата зона ", предопределена както да изтощи силите на Тайван, по този начин и да ревизира реакцията на страната. По данни на тайванското силово министерство последната китайска задача е включвала 34 изтребителя, четири самолета за електронен шпионаж и един бомбардировач.

Засега няма коментар от Китай, който преди е пояснявал, че сходни ходове са учения, ориентирани към отбрана на суверенитета на страната. Китай ускори натиска върху Тайван да одобри неговите искания за суверенитет.
Тайван се очерта като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати, най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.

Тайван упорства, че е самостоятелна страна и се зарича да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно дефинира острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединени американски щати. Въпреки че Съединени американски щати признават единствено обединен Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана и от дълго време следват политика на " стратегическа несигурност " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР