Тайван отменя от 13 октомври задължителната ковид карантина за пристигащи

...
Тайван отменя от 13 октомври задължителната ковид карантина за пристигащи
Коментари Харесай

Тайван се отваря за туристи

Тайван анулира от 13 октомври наложителната коронавирус карантина за идващи и се отваря за непознати туристи, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавното управление.

Промяната е част от проекта на острова за премахването на рестриктивните мерки, въведени поради пандемията от коронавирус.

Тайпе резервира огромна част от карантинните си правила, до момента в който доста азиатски страни разхлабиха коронавирус ограниченията или ги отстраниха изцяло. През юни Тайван въпреки всичко понижи броя на дните за изолираност на идващите – от седем на три. От началото на годината в Тайван са регистрирани 6,3 милиона вътрешно излъчени случаи на коронавирус, множеството от тях на по-заразния вид Омикрон.

Правителството смекчи рестриктивните мерки, възприемайки нов метод. Говорителят на кабинета Ло Пинчън сподели пред кореспонденти, че процентът на имунизираните не е дребен, пандемията на острова е под надзор вкъщи и е пристигнало време за отваряне на границите.

Пристигащите в Тайван към момента ще би трябвало седем дни да наблюдават здравословното си положение и си вършат бързи проби.

Миналата седмица бяха въведени нови ограничения и към този момент от идващите не се изискват ПСР проби. Тайван обмисля и възобновяване на безвизовия режим, съществувал преди пандемията. По време на пандемията тайванските жители и задграничните поданици можеха да напущат острова и да се връщат, само че трябваше да се карантинират у дома или в хотел за две седмици.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР