Тайван има желание и е в състояние да работи с

...
Тайван има желание и е в състояние да работи с
Коментари Харесай

Тайван иска да работи съвместно с Израел в борбата с дезинформацията и кибератаките

Тайван има предпочитание и е в положение да работи с Израел в битката с хакерските атаки и дезинформацията, като в същото време укрепва световното съдействие в сродните области – това обявиха тайванските министри Джоузеф Ву и Одри Танг.

Според министрите, Тайван е изправен пред към 30 милиона хакерски атаки на месец, в това число и многократни опити за навлизане в огромните петролни компании и фирмите производители на полупроводници. Голяма част от тези хакерски атаки са от страна на Китай.

В допълнение островната страна е залята и от голяма вълна от дезинформация от появяването на Covid-19 досега и се счита, че към 25% от материалите, свързани с пандемията, са дело още веднъж на Пекин.

Според Ву и Танг тази акция има за цел да дестабилизира тайванската народна власт, обществото и държавните институции. Свободният свят би трябвало да обърне съществено внимание на опита на Тайван и да се приготви.

Двамата министри споделиха, че Тайван е мощно впечатлен от самодейността на израелския министър председател Нафтали Бенет за образуване на световна мрежа за киберсигурност. Съвместното превъзмогване на общи закани покачва сигурността и устойчивостта на всички демокрации, прибавиха те.

В формалния си акаунт в Twitter Ву написа, че хакерските атаки и дезинформацията заплашват демокрациите по целия свят. Той прикани сътрудниците със сходни полезности да се обединят и дружно да противостоят на авторитаризма.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР