Тайван е сериозно ангажиран да защитава споделените ценности на свобода,

...
Тайван е сериозно ангажиран да защитава споделените ценности на свобода,
Коментари Харесай

Тайван търси подкрепа от Австралия за присъединяване към Транстихоокеанското партньорство

Тайван е съществено зает да пази споделените полезности на независимост, народна власт и ценене на правата на индивида в лицето на продължаващата китайска акция за насила, съгласно външния министър на страната Джоузеф Ву.

„ Експанзионизмът на Пекин заплашва демокрациите по целия свят “, сподели Ву. „ Той също по този начин взе участие в изолирането на Тайван от световната общественост посредством дезинформация и хибридна война, като в същото време ускорява военните закани против страната “, добави Ву.

Според външния министър, Тайван е на фронтовата линия на властническата агресия на Китай. „ Необходимо е да се построи многонационална коалиция за поддръжка от демокрациите, с цел да се защитят ползите на Тайван “, сподели той.

В допълнение Ву благодари на Австралия за поддръжката във връзка с интернационалното присъединяване на Тайван. „ Като се има поради все по-важната роля на Канбера в Индо-тихоокеанския район, повече обмени сред съидейници са потребни и за двете страни “.

„ По-силни двустранни връзки в области като битката с Covid-19 и укрепването на устойчивостта на веригата за доставки също са желателни. За тази цел австралийското държавно управление би трябвало да стартира разискване на съглашение за свободна търговия с Тайван и да поддържа страната за присъединение към Транстихоокеанското партньорство “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР