Тайни незаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите

...
Тайни незаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите
Коментари Харесай

Прокопалият незаконните тунели в Пловдив „свързал апартамента си със съседната сграда“

Тайни противозаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите са открити на метри от Римския стадион и заплашват постройките от горната страна, които са монументи на културата.

Собствениците на жилища в постройките на улица „ Отец Паисий “ №5 са подавали неведнъж сигнали до институциите, че през последните години техен комшия копае в мазето, само че резултат не е имало. В петък те се свързаха с bTV, откакто пътека до постройката пропадна и разкри мрежата от тунели под постройката.
Снимка: btvnovinite.bg
В неделя притежателите организираха заседание в наличието и на техния комшия Мирослав Стамов, който, по думите на съседите му, е прокопал тунелите. Стамов отхвърли да застане пред камерата на bTV.

„ Собствениците установяваха, че в никакъв случай не са давали единодушие да прави каквито и да е работи в мазето. Решиха да наемат експерт, който да направи проучване на постройката. Третото нещо, което взеха решение, е да се извърнат към институциите с подготвеност за подпомагане и ненапълно признателност, че се стигна до реакции “, заяви юристът им Гено Василев.
Снимка: btvnovinite.bg
„ За мен учудващото на общото заседание бяха две заричане, които направи господин Стамов. И двете заричане са свързани със постройката на „ Отец Паисий “ №8, която граничи с тази на №5. Едното заричане беше, че още веднъж ще свърже водосточните тръби към ВиК системата, с цел да не поливат стените на постройката на №5. Второто му заричане, което направи, е да отстрани всички порти, които е направил сред №8 и прилежащите парцели. Доколкото разбрах от него, той е свързал жилището, който има на №5 със постройката на №8 “, сподели Василев.

Стамов не е обяснил за какво е сложил тези порти. „ Районът тук е подобен, че преди да се стартира каквато и да е строителна работа, би трябвало да уведомиш общината, Министерство на културата и районния музей “, означи Василев.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР