Тайни договорки да вдигнем ветото няма и не може да

...
Тайни договорки да вдигнем ветото няма и не може да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има


Тайни сделки да вдигнем ветото няма и не може да има, защото решението за възможна смяна в българската позиция или някаква сделка може да бъде взето единствено от Народното събрание. Това съобщи ръководителят на парламентарната група (ПГ) на " Демократична България " Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския пред публицисти в Народното събрание след среща на водачите на обединенията от ръководещата коалиция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която е станало въпрос и за Република Северна Македония (РСМ).  
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 269
Повод за коментара е пост във фейсбук от през вчерашния ден на водача на " ИТН " Слави Трифонов, който укори премиера Кирил Петков в опит да заобиколи съдружното съглашение и да отхвърли ветото на България във връзка с започването на договаряния за участие на РСМ в Европейския съюз. 

Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския уточни, че България има рамкова позиция за РСМ, която обвързва държавното управление. Той означи, че тази позиция е доказана от политическите сили в Народното събрание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. В този смисъл не може един човек, който и да е той, да поема каквито и да било задължения и тази легенда не работи за никого, съобщи Иванов.

Той сподели, че на срещата с Урсула фон дер Лайен са обяснили какъв брой комплициран е въпросът и какво написа в рамковата позиция на Народното събрание. Иванов уточни, че смяна може да има единствено с решение на Народното събрание и това е било категорично обяснено на нашите европейски сътрудници. И, в случай че въобще се върви към някаква смяна, тя би трябвало да минава през доста сериозен ангажимент от страна на европейските институции да пазят нашата позиция, добави той. По думите му, тук не става въпрос единствено за спор сред България и Република Северна Македония, а сред България като страна членка и страна претендент за участие.

Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския посочи, че е бил подложен въпросът по какъв начин европейските институции могат да оказват помощ. " Няма напън, няма извиване на ръце ", съобщи той и уточни, че нямаме интерес тези митове " сами да си ги възпроизвеждаме ". Нашите европейски сътрудници търсят метод да ни оказват помощ, тъй като би трябвало да защитим националните си ползи, само че това включва и Северна Македония да стане член на европейското семейство дружно с нас ", добави той. Иванов разяснява още, че има действителности, с които би трябвало да се съобразяваме, от най-различно естество, само че никой не може да ни слага периоди и не са поставяни такива.

Няма да има предварителни парламентарни избори все още, 100 %, в границите на идващите четири години, не мога да ви обещая, съобщи още ръководителят на ПГ на " Демократична България ". Това, което видях и през днешния ден, беше, че сътрудниците, колкото и противоречиви тематики да има, осъзнават отговорността, която имаме към ръководството на страната, и разногласията ще бъдат решени, добави той.

Очевидно е, че изборът на началник на Българската национална банка също е част от факторите, които основават напрежение, уповавам се и приканвам да бъде решен градивно в границите на обединението и мисля, че виждам стъпки в тази посока, сподели още Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР