Тайната за успешната марината за пилешко месо Може би си

...
Тайната за успешната марината за пилешко месо Може би си
Коментари Харесай

Тайната за успешната марината за пилешко месо с горчица

Тайната за сполучливата марината за пилешко месо

Може би си мислите, че пилешкото месо не може да бъде сочно. А може би погрешно подхождате към процеса на подготвяне на месото? Успешната марината с горчица ще ви помогне да измененията разпоредбите на кулинарната игра.

Представете си, че шеф-готвач ви е разкрил всички секрети. И в този момент вие, смесвайки единствено няколко съставки, превръщате елементарните пилешки гърди или филе, бутчета или даже цяло пиле в нереално сочно и розово месо. Защо да се отдавате на фантазии? Всичко това е напълно действително.

Съд за мариноване на месото
За да извършите месото нежно и сочно, е значимо освен да употребявате марината с горчица, само че и да изберете идеалния съд. Избирайте съдове, които не се окисляват: керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлиран или от специфична пластмаса.

Не ви съветваме да употребявате алуминиеви съдове, тъй като те се окисляват и придават на месото противен послевкус. Размерът на съда също е доста значим, тъй като пилето би трябвало да влезе в него изцяло, а от горната страна би трябвало да поставите нещо тежко.

Време за мариноване на пилешкото месо
Пилето се маринова и готви няколко пъти по-бързо, в сравнение с да вземем за пример свинското. Оставете го да се маринова за 2-3 часа.

Ако е цяло пиле, оставете да се маринова цяла нощ, филе, гърди и крилца – 1-2 часа, бутчета – 2-4 часа.

Това са общи препоръки, само че както демонстрира практиката, за всяко месо е най-добре да се остави в хладилника за през нощта.

Съставки за марината за пилешко месо
1 кг пилешко месо
0,5 чаша кисело мляко
0,5 ч.л. чесън на прахуляк
1 щипка червен надробен пикантен пипер
1 щипка надробен черен пипер
0,5 ч.л. къри
1 ч.л. червен пипер
1 щипка сол
1 ч.л. дижонска горчица

Приготвяне:
Вземете бездънен съд. Изсипете киселото мляко в него. Добавете червен пипер и пикантен пипер, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прахуляк и къри. Смесете всичко.

Сложете месото в маринатата. Покрийте съда с плоска паница и поставете нещо тежко от горната страна. Така пилето ще се маринова добре.

Поставете месото в ледник през цялата нощ, а по-късно гответе, както нормално.

Можете да разширите листата със съставки за маринатата с горчица за пиле на фурна. Например, куркумата освен ще направи месото по-вкусно, само че и ще му придаде златна коричка.

Вкусът и ароматът ще станат доста по-ярки, в случай че добавите кориандър, мента, култивиран чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.

И още няколко трика
Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте, до момента в който се размрази, а незабавно го залейте с маринатата.

Тази марината може да се употребява и за други типове месо, само че не и за риба.

Най-добре е да изпечете месото: частите са сочни и златисти.

Вижте още: Чай за намаляване с джинджифил, магданоз и канела

Можете да нарежете пилето на дребни късчета, да го опаковате в торбичка за заледяване, да изсипете маринатата и да го съхранявате във фризера до 3 месеца.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР