Тайландският "Демократичен фронт", състоящ се от седем партии заяви, че

...
Тайландският "Демократичен фронт", състоящ се от седем партии заяви, че
Коментари Харесай

Тайландските опозиционни партии сформират съюз, искат да се отцепят от хунтата

Тайландският "Демократичен фронт ", състоящ се от седем партии съобщи, че е спечелил болшинство в долната камара на Народното събрание и има право да се опита да образува държавно управление след пет години военно ръководство, съобщи ''Ройтерс''.

Но опозиционният алианс към момента няма да може да избере министър председател, защото парламентарните правила, написани от ръководещата военна хунта, изискват поддръжка от болшинството от горната и долната камера дружно.

Горната камара на Парламента, напълно назначена от хунтата, се чака да поддържа провоенната партия.

Тъй като неофициалните резултати от гласуването в неделя търпят закъснение, ръководещата хунта не сподели никакъв симптом на отвод от задачата си да задържи някогашния началник на армията и водач след военния прелом Прайут Чан-Оча в ролята му на министър председател.

Изборите могат да покачат напрежението тъкмо когато страната от Югоизточна Азия се приготвя за комплицираната коронация на новия си крал през май.

Сударат Кюрафан, основният претендент за министър-председател на партията Пхеу Тай, отхвърлен след преврата от армията през 2014 година, сподели, че седемте партии в опозиционния съюз ще заемат най-малко 255 места в 500-членната Камара на представителите.

"Декларираме, че демократичният фронт, който се опълчва на военното ръководство, държи болшинството в залата, " сподели Сударат пред кореспонденти. ''Най-големият съюз в долната камара би трябвало да получи правото да се опита да образува държавно управление.'', добави тя. "Партиите на демократичния фронт са спечелили най-голямо доверие измежду народа ", сподели Сударат и заключи, че алиансът ще стартира да притегли още партии в сряда.

От опозиционния съюз, обявиха още, че демократичният фронт към този момент включва проекти за бъдещето и напредъка на тайландския народ, както и смяна в стопанската система

Провоенната партия Паланг Прахарат също претендира за правото да образува идващото държавно управление, базирайки се на първичното си преимущество измежду вота на жителите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР