Тайланд ще забрани употребата на марихуана за развлечение до края

...
Тайланд ще забрани употребата на марихуана за развлечение до края
Коментари Харесай

Тайланд забранява употребата на канабис за развлечение до края на годината

Тайланд ще забрани използването на марихуана за забавление до края на тази година , само че ще продължи да позволява използването й за медицински цели, сподели здравният министър в изявление за " Ройтерс ".

След като Тайланд стана първата страна в Югоизточна Азия, която разреши здравната приложимост през 2018 година, а по-късно и през 2022 година, десетки хиляди магазини за канабис се появиха в промишленост, която се чака да коства до 1,2 милиарда $ до идната година.

Критиците споделят, че разпоредбите на части са били признати преждевременно в границите на една седмица след декриминализацията, а държавното управление е изготвило нов закон за контролиране на използването на канабис,

Проектозаконът ще отиде в кабинета за утвърждение идващия месец, преди да се насочи към Народното събрание, с цел да бъде признат преди края на годината, сподели министърът на опазването на здравето Чолнан Шрикаев.

" Без закон за контролиране на канабиса, с него ще се злоупотребява " , сподели Чолнан в сряда, имайки поради използването за забавление.

" Злоупотребата с канабис има негативно влияние върху тайландските деца " , добави той. " В дълготраен проект това може да докара до други накотици. "

Предишното държавно управление не съумя да прокара законодателство през Народното събрание преди общите избори през май предходната година, оставяйки Тайланд без закон, който да контролира потреблението му.

Магазините за канабис, които работят нелегално, няма да бъдат позволени да продължат практиката си, до момента в който домашно отгледаният канабис също ще бъде обезкуражен , добави Чолнан, съгласно който броя на законно записаните магазини е към 20 000.

" В новия закон канабисът ще бъде следено растение, тъй че о тглеждането му ще изисква лиценз ", сподели той. " Ще подкрепим (отглеждането на канабис) за здравната и здравната промишленост. "

Проектозаконът дефинира санкция до 60 000 бата (1566 Евро) за развлекателна приложимост , до момента в който тези, които продават канабис за сходни цели и вземат участие в реклама или маркетинг на пъпки, смола, дестилат или устройства за пушене, са изправени пред затвор до една година или санкция до 100 000 бата (2580 евро) или и двете.

Законът също по този начин стяга наказването за развъждане на канабис без лиценз, като пандизът варира от една до три години и санкции от 20 000 бата (520 евро) до 300 000 бата (7300 евро).

Вносът, износът, развъждането и комерсиалната приложимост на канабис също към този момент ще изискват разрешителни, добави министърът.

Правителството, признавайки икономическата изгода от промишлеността на канабиса, ще даде време на бизнеса да се приспособява към новата регулация, сподели Чолнан.

Такива магазини могат да работят до приключване на лицензите им и да се преобразуват в легални клиники за канабис, в случай че следват новите правила, сподели Чолнан, добавяйки, че новият правилник няма да окаже въздействие върху туризма.
 Германия легализира марихуаната
Германия легализира марихуаната

Разрешава се развъждането на до 3 растения и притежанието на не повече от 25 грама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР