Тайфунът Ханун достигна югоизточното крайбрежие на Южна Корея в четвъртък,

...
Тайфунът Ханун достигна югоизточното крайбрежие на Южна Корея в четвъртък,
Коментари Харесай

Тайфунът Ханун връхлетя Южна Корея, след като обиколи Япония

Тайфунът Ханун доближи югоизточното крайбрежие на Южна Корея в четвъртък, откакто изля пороен дъжд в Южна Япония през миналата седмица, предава " Ройтерс ".

Издадени са предизвестия в Южна Корея , като повече от 330 полета са анулирани, а над 10 000 души са преместени на безвредно място.

Бурята е донесла до 60 мм дъжд на час в регионите на източното крайбрежие с оптималната скорост напразно от 90 км/ч в елементи от провинция Гьонгсанг и остров Чеджу, заяви метеорологичната организация на Южна Корея.

Ханун минава сред основния югозападен японски остров Кюшу , на 860 км от Токио, и Корейския полуостров, набирайки малко скорост, до момента в който се движи на север с 20 км/ч.

Подхранван от влажния въздух от бурята , пороен дъжд към момента заливаше части от Западна Япония, като някои региони надвишиха естественото за август през миналата седмица. Един град е записал 985 mm към четвъртък сутринта.

В Южна Корея са спрени дейностите навън за участниците в Световното скаутско джамборе. Около от къмпинга си по пътя на бурята към по-безопасно настаняване.

Повече от 1500 училища промениха графиците си или затвориха поради бурята , като 877 минаха към отдалечено образование, заяви министерството на образованието.

Южна Корея към момента се възвръща от интензивния дъжд от предишния месец, когато повече от, в това число 14 в наводнен тунел.

Северна Корея също се приготвя за бурята, като се чака Ханун да премине през нейната столица Пхенян. В уязвимите зони са били готови торби с пясък и помпи, заяви държавната осведомителна организация KCNA в сряда.

Но вниманието към този момент се насочва към друга стихия, тайфунът Лан , който мина покрай островите Огасавара, на към 1000 км южно от Токио , късно в сряда и се насочи на север, северозапад с 15 км/ч.

Въпреки че пътят на бурята е нерешителен, Японската метеорологична организация (JMA) сподели, че може да засегне региона на Токио към края на уикенда.

Лошото време е поразително в средата на Обон, главната лятна почивка в Япония, когато доста хора напущат огромните градове, с цел да се върнат в родните си градове.

Тайфунът Ханун донесе пороен дъжд в южните региони на Япония, до момента в който продължава да се насочва към Южна Корея, където може да доближи сушата в четвъртък.
 Най-малко 14 жертви на наводненията в Североизточен Китай
Най-малко 14 жертви на наводненията в Североизточен Китай

Регионът се готви за нов тайфун
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР