Тъй като всекидневно работим с много онлайн услуги едновременно (поща,

...
Тъй като всекидневно работим с много онлайн услуги едновременно (поща,
Коментари Харесай

Рисковете на запазените пароли

Тъй като ежедневно работим с доста онлайн услуги по едно и също време (поща, обществени медии, уеб сайтове с регистрация и т.н.), постоянно се постанова да използваме опцията на браузърите за запаметяване на паролите. Така не ни се постанова да помним всички пароли, а и спестяваме много време при въвеждането им всякога.

Въпреки удобството, което основава тази алтернатива, имайте поради, че тя прави паролите ни налични за всеки, който има достъп до нашия компютър.

Разкриването на запаметените пароли е въпрос на няколко кликвания в менюто на браузъра. Новото видео от канала   дава няколко образеца с трите най-популярни браузъра.

Гугъл Chrome

Ако предпочитате този браузър, отидете в менюто и изберете Settings> Advanced Settings (ако сте с Linux – Edit> Preferences> Settings> Show advanced settings). От секцията Passwords and Forms кликнете на Manage saved passwords. Ще видите лист на всички уеб сайтове, за които има запаметени потребителски имена и пароли.

Mozilla Firefox

От меню Tools избирате Options (ако сте с Linux – Edit> Preferences) и от там Security. Ако отметката за запомняне на пароли за уеб сайтове е задействана, кликнете върху бутончето „ Запаметени пароли “ (Saved Passwords).-->

Internet Explorer

От главното меню изберете Internet Options и по-късно Content. От новопоявилото се меню би трябвало да изберете бутончето Settings към секцията AutoComplete (защото има и още един бутон Settings). Появява се ново меню, от където натискате бутона Manage Passwords. Ще видите лист на всички уеб сайтове, за които има запаметени потребителски имена и пароли.

И още нещо: всеки браузър разполага с отметка за изключване на опцията за запаметяване на паролите. Бихте могли да я употребявате, само че по този начин ще изгубите опцията да запаметявате пароли и имена за сметки, които не са значими за вас.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР