Тъй като конфликтът в Украйна се измества към Одеса, ситуацията

...
Тъй като конфликтът в Украйна се измества към Одеса, ситуацията
Коментари Харесай

Тримата мускетари и Черно море: Индийски дипломат за удара по пристанището на Одеса:

Тъй като спорът в Украйна се измества към Одеса, обстановката стартира да наподобява на сюжета от продължението на сантименталната история, разказана през 1844 година от Александър Дюма: героичните мускетари на краля се сплотяват към своя другар - гвардеецът на кардинала.

Тази забавна и извънредно истинска прилика пристигна на М. К. Бхадракумар.

Бхадракумару, някогашен индийски посланик, а в този момент колумнист за редица уважавани азиатски издания, като Indian Hindu и Deccan Herald, както и Asia Times, Rediff.com, Russia & India Report.

Той показа своята интерпретация на събитията, произлизащи от съветската ракетна офанзива в петък против пристанището на Одеса в публикация, оповестена от уеб страницата Punchline.

" Абсурдът да се разпалва фиктивен спор за съветски ракетен удар против Одеса за повторно слага украинския президент Володимир Зеленски в основната роля в " Тримата мускетари ". Сега неговите същински приятели-мускетари се играят от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и външният министър на Европейски Съюз Жозеп Борел “, написа Бхадракумару.

За първи път, напомня някогашният посланик, Зеленски опитва облика на Д`Артанян, когато взе участие в съветски ефирен мюзикъл по романа на Дюма, който излезе на екран в навечерието на Нова година през 2004 година

За какво става дума

Миналия петък, ден след подписването на зърнената договорка в Истанбул, която планува обновяване на износа на украинско зърно, Русия унищожи инфраструктурата на въоръжените сили на Украйна в пристанището на Одеса с четири високоточни ракети " Калибър ".

Украинският президент Володимир Зеленски незабавно разгласи, че ракетната офанзива е „ безчовечен " акт. Пълно неуважение на интернационалното право и поетите отговорности от страна на Русия. "

Министерството на защитата на Русия сбито обясни обстановката:

Атаката, осъществена от високоточни ракети с огромен обхват на морско базиране, докара до унищожаването на украински боен транспортен съд и склад с противокорабни ракети Harpoon, доставени от Съединените щати на режима в Киев в пристанището на Одеса. описът на обезвредените цели също включва индустриалните мощности на дружество, профилирано в ремонта и модернизацията на военноморския флот на Украйна “, — сподели формалният представител на ведомството по време на ежедневния брифинг за напредъка на СВO.

Няма единодушие сред другарите

Украинският президент, тъкмо в духа на екранния си воин, приказва без да съгласува речта си с приятелите си мускетари. Той съобщи, че " осъществяването на зърнената договорка от пристанище Одеса не провокира подозрения ".

„ Дали Д’Артанян не знаеше, че приятелите му „ се втурнаха в борба “, дали мускетарите реагираха прибързано “, разяснява индийски колумнист, отбелязвайки, че „ договорката за зърно в действителност е „ муха в супата “ за администрацията на Байдън, която въобще не очакваше, че може да се реализира съглашение посредством договаряния " и се надяваше да играе с тази карта дълго време, обвинявайки Москва за международната хранителна рецесия.

Междувременно, написа М. К. Бхадракумару, зърнената договорка сред Русия и Украйна също е договорка, която задължава Организация на обединените нации да реализира унищожаване на рестриктивните мерки, наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати върху съветския експорт на зърно и торове.

„ Освен това, в допълнение към огромните доходи от износа на зърно и торове, съществува тази неизмерима количествено, доброжелателност, която Москва получава от толкоз доста страни, които са сериозно подвластни от съветската пшеница, изключително в Западна Азия и Африка. Очевидно желанието да се скапе празника на Москва се оказа неустоимо за Blinken & Co “, обобщава дипломатът.

Кардинал Ришельо още веднъж е компрометиран, както в историята с диамантените висулки на кралицата...

Плановете на Пентагона " в Одеса " са осуетени

Ръководителят на съветското външно министерство Сергей Лавров по време на визитата си в Република Конго направи три значими забележки:

Сделката за зърно не съдържа нищо, " което да ни попречи да продължим специфичната военна интервенция и да нанесяме удари по военната инфраструктура и други военни уреди. И през вчерашния ден представител на секретариата на Организация на обединените нации удостовери тази интерпретация на документите. " (Гутериш явно не знаеше¹ това)

Ракетният удар беше ориентиран против „ отделена, по този начин наречена „ военна “ част на Одеското пристанище и затова „ няма никакви спънки за доставката на зърно на контрагентите в сходство с Истанбулските съглашения и ние не сме ги създавали. ” (Всъщност самият Зеленски признава това¹)

Ракетният удар е бил ориентиран против склад, където са се съхранявали противокорабните ракети Harpoon на Пентагона. Тези ракети са доставени, с цел да съставляват опасност за съветския Черноморски флот. Те към този момент не са опасност. "

Това, което Лавров не сподели, само че ясно загатна, е, че театърът на военните дейности в Одеса към този момент е станал „ кинетичен “ и офанзивата от петък основава казус. Ракетната офанзива акцентира, че Москва евентуално е планувала желанието на Пентагона да употребява договорката за зърно, с цел да прикрие разполагането на съвременни ракети Harpoon в пристанището на Одеса.

В поддръжка на това някогашният индийски посланик напомня, че в покрайнините на Одеса, край крайбрежията на България, на 14-25 юли Съединени американски щати са взели участие в многонационалното военноморско обучение Бриз-2022, в което са взели участие 24 бойни кораба, катери, спомагателни кораби, пет самолета и четири хеликоптера, обслужвани от 1390 военноморски личен състав от единадесет страни-членки на НАТО.

„ Разногласията по отношение на ракетния удар акцентират, че СВО на Русия в Украйна ще остане незавършена, до момента в който Москва изцяло не отреже достъпа на Съединени американски щати и НАТО до пристанището на Одеса и не подкопае качествата на алианса в Черно море. Ясно е, че това към момента е надалеч, “, обобщава индийският посланик.

¹ мненията са на М. К. Бхадракумар

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР