Тъй като есента е в разгара си, духът ни излита

...
Тъй като есента е в разгара си, духът ни излита
Коментари Харесай

Как да се справим със сезонната депресия: животоспасяващи съвети

Тъй като есента е в разгара си, духът ни излетява от листата и се спуска до най-ниската си точка. Липса на светлина, падащи температури, дъжд, има доста аргументи за тази сезонна меланхолия, която ни превзема.

Хората, страдащи от сезонна меланхолия, изпитват доста признаци на обичайна меланхолия: нервност, горест, липса на сила, нараснал вкус, наддаване на тегло . И тези признаци се връщат едновременно всяка година, т.е., започвайки към месец октомври, когато времето на слънчево греене понижава доста.

Всъщност, колкото по-далеч от екватора живеем , толкоз по-склонни сме да страдаме от сезонна меланхолия. Други фактори са генетично влечение, работа, която изисква нощни смени и други разтройства на настроението.

Ако вие сте пострадали или в случай че някой, който познавате, е обиден от сезонна меланхолия, ето няколко съвета по какъв начин да го върнете настроението си, като че ли е пролет!
 Сезонната меланхолия: по какъв начин да се оправим с нея  Сезонната меланхолия: по какъв начин да се оправим с нея  Сезонната меланхолия: по какъв начин да се оправим с нея  Сезонната меланхолия: по какъв начин да се оправим с нея
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР