Тъй като антарктическите императорски пингвини са все по-застрашени от климатичната

...
Тъй като антарктическите императорски пингвини са все по-застрашени от климатичната
Коментари Харесай

Императорските пингвини в Антарктида са застрашени от изчезване

Тъй като антарктическите императорски пингвини са все по-застрашени от климатичната рецесия, тези нелетящи морски птици ще получат нова отбрана по силата на Закона за застрашените типове (ESA).

Тъй като световното стопляне топи морския лед, от който зависи оцеляването на пингвините, Службата за риболова и дивата природа на Съединени американски щати към този момент категоризира типа като заплашен. Федералната организация вписва " застрашените типове като застрашени или изчезващи, без значение от страната им на генезис "

Съобщението бе направено повече от година след първичното предложение на службата за отбрана на императорските пингвини по силата на ESA.

Императорските пингвини разчитат на морския лед, с цел да образуват колониите си за размножаване, да заобикалят хищниците в океана и да търсят храна. Но с повишението на температурата на Земята по отношение на излъчванията на парникови газове и въглероден диоксид морският лед е заплашен от изгубване.

 
Когато заради световното стопляне морският лед се топи или се разпада по-рано от предстоящото, цели колонии пингвини могат да намалеят или да изчезнат.

" Това регистриране отразява възходящата рецесия с изгубването на типовете и акцентира смисъла на ESA и напъните за запазване на типовете, преди намаляването на популациите им да стане необратимо ", споделя Марта Уилямс, шеф на Службата за риболова и дивата природа на Съединени американски щати.

 По данни на Океанографския институт Уудс Хоул в Масачузетс за 30 години морският лед на Антарктическия полуостров се е стопил с повече от 60 %. И в случай че императорските пингвини страдат и понижават, евентуално и други типове в екосистемата са изложени на риск заради климатичната рецесия. Императорските пингвини се хранят с крил, риба и калмари в морето, само че също по този начин служат за плячка на леопардови тюлени и косатки.

" Изменението на климата оказва голямо въздействие върху типовете по целия свят и оправянето с него е приоритет за администрацията на Байдън. Включването на императорския пингвин в листата е обезпокоителен сигнал, само че и апел за деяние ", споделя Уилямс.

 По крайбрежието на Антарктида има към 61 размножителни колонии на императорски пингвини, които съгласно Службата за рибни запаси и дива природа на Съединени американски щати се състоят общо от 270 000 до 280 000 размножителни двойки (или 625 000 до 650 000 обособени пингвини, в това число младите). Понастоящем популацията на птицата е постоянна, само че съгласно изследванията до 2050 година популацията на императорския пингвин ще намалее с 26-47% или ще спадне до 185 000 или 132 500 гнездящи двойки, оповестява службата.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР