Таван на цените не е добра идея и не трябва

...
Таван на цените не е добра идея и не трябва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ДБ ще предложи мерки за намаляване на инфлацията, таванът на цените не е добра идея

" Таван на цените не е добра концепция и не би трябвало да бъде одобряван. Освен че може да докара до недостиг, има заплаха да провокира и огромна сива стопанска система. " Това сподели пред Мартин Димитров, ръководител на комисията по Икономическа политика и нововъведения в Народното събрание. Днес Демократична България ще показа съответни ограничения за подкрепяне на бизнеса и понижаване на инфлацията. Едната от тях - за интервал от 6 месеца да се отстранен бариерите за импорт в Европейски Съюз от трети страни, разясни Димитров. Това по думите му ще успокои инфлацията.

" С концепцията, която даваме, може незабавно да се понижат цените. Искаме да се следят цените на всички чувствителни артикули за последните два месеца и там, където повишаването е най-голямо, да желаяме унищожаване на бариерите по вноса. " По тематиката с цените на горивата Мартин Димитров разяснява, че понижаване на половина на акциза може да понижи цените на бензина и дизела с до 30 стотинки.

Относно пенсиите депутатът уточни, че ще се работи по разнообразни хрумвания, когато стартира актуализацията на бюджета. Има още време да се намерения за консенсусна фигура, която да бъде препоръчана в бъдеща процедура за шеф на Българска народна банка - такова развиване не би било неприятен вид, съобщи още Димитров. Според него машинното гласоподаване е извънреден триумф и няма логичност във връщането на хартиените бюлетини, както желаят от Българска социалистическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР